Πάνω από 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της εκκένωσης του κτιρίου Can Vies που λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Παράλληλα, ζήτησαν και την απελευθέρωση των 30 συλληφθέντων στη διάρκεια της εκκένωσης.

Μετά το τέλος της πορείας, ομάδες διαδηλωτών -κυρίως νεαροί- συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε βιτρίνες τραπεζών και αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Δικαιοσύνη είχε διατάξει την εκκένωση του ιστορικού κτιρίου Can Vies -ιδιοκτησία της εταιρείας Μέσων Μεταφοράς της πόλης- δεδομένου ότι αυτό θα κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός γενικότερο σχεδίου ανάπλασης της περιοχής.

Oι εκπρόσωποι του στεκιού κατήγγειλαν ότι από τα επεισόδια με την Αστυνομία, τα οποία ξεκίνησαν τη Δευτέρα, έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο 63χρονος Αλφόνσο Ρομέρο δήλωσε στην El Pais: «Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί οι πολιτικοί θέλουν μια Βαρκελώνη διαφορετική από αυτήν που θέλουν οι πολίτες. Εκείνοι θέλουν μια πόλη πολυτελείας, γεμάτη τουρίστες με χρήματα. Εμείς πηγαίναμε στο Can Vies γιατί με τέτοιες τιμές δεν μπορούμε να καταναλώσουμε τίποτα.»