Διαγωνισμός για πρόσληψη 110 υπαξιωματικών του Λιμενικού

Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 110 συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών προκηρύσσει το Αρχηγείο του Σώματος.

Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 110 συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών προκηρύσσει το Αρχηγείο του Σώματος.
Δείτε την απόφαση εδώ.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση για τη διενέργεια του διαγωνισμού από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Όπως αναφέρεται στην νέα απόφαση που υπογράφεται από τον Αρχηγό του Λιμενικού κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο η πλήρωση των θέσεων θα γίνει:
«α. Ποσοστό 30%, δηλαδή 33 θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής

β. Ποσοστό 20%, δηλαδή 22 θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής

γ. Ποσοστό 30%, δηλαδή 33 θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

δ. Ποσοστό 20%, δηλαδή 22 θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)»
Επίσης τα μόνιμα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εφόσον κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα.
Σχετικά με τα προσόντα των υποψηφίων θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι προερχόμενοι εκ μονίμων εν ενεργεία Λιμενοφυλάκων που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα να μην υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους.
Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία.
Επιπλέον, μεταξύ άλλων, να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας και πρέπει οι άνδρες να έχουν τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ. χωρίς τα παπούτσια.
Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά «αυτοπροσώπως (ή νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08.00 έως 14.00 ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία απευθείας σε Επιτροπή/ ες Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών και Μοριοδότησης, που ορίζεται/ ονται με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου (ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων) και έχει/ουν ως έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά από τις 2 Ιουνίου ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 20 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή.».Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk