Υποχώρησαν κατά 4,1% οι χορηγήσεις δανείων τον Μάρτιο

Επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο ο ρυθμός υποχώρησης της πιστωτικής επέκτασης. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος οι χορηγήσεις δανείων υποχώρησαν τον Μάρτιο κατά 4,1% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 4,7% τον Φεβρουάριο. Τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 3,4% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 3,3% τον Φεβρουάριο, τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν κατά 3,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση και τα λοιπά δάνεια σημείωσαν μείωση 3,3%, όταν τον Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 1,8%.

Επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο ο ρυθμός υποχώρησης της πιστωτικής επέκτασης.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος οι χορηγήσεις δανείων υποχώρησαν τον Μάρτιο κατά 4,1% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 4,7% τον Φεβρουάριο.

Η χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης υποχώρησε στο 4,3% μετά από συρρίκνωση κατά 9,3% τον Φεβρουάριο, ενώ τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά περιορίστηκαν κατά 4,1% έναντι μείωσης 4% έναν μήνα νωρίτερα. Τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 5,3% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 5,2% τον Φεβρουάριο, τα δάνεια προς τους ελεύθερους επαγγελματίες σημείωσαν οριακή αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 0,9% τον Φεβρουάριο, ενώ τα δάνεια προς τα νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 3,4%, έναντι μείωσης 3,3% τον Φεβρουάριο.

Ανά κλάδο δραστηριότητας, τα δάνεια προς την γεωργία αυξήθηκαν κατά 3,8% τον Μάρτιο , τα δάνεια προς τη βιομηχανία υποχώρησαν κατά 4,6%, τα δάνεια προς το εμπόριο μειώθηκαν κατά 6,1%, τα δάνεια προς τις τουριστικές επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 2%, τα δάνεια προς τη ναυτιλία μειώθηκαν κατά 6,7%, τα δάνεια προς λοιπές χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 8,5%, τα δάνεια προς τις κατασκευές κατά 2,6%, τα δάνεια προς επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και ύδρευσης μειώθηκαν κατά 9,6%, τα δάνεια προς επιχειρήσεις μεταφορών και επικοινωνιών υποχώρησαν κατά 10,4% και τα λοιπά δάνεια μειώθηκαν το Μάρτιο κατά 5,1% σε ετήσια βάση.

Τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 3,4% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 3,3% τον Φεβρουάριο, τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν κατά 3,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση και τα λοιπά δάνεια σημείωσαν μείωση 3,3%, όταν τον Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 1,8%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk