Συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες, μαχαιρώματα μέσα στην νύχτα, ένας καταδικασμένος από τους γονείς έρωτας στα υποβαθμισμένα προάστια. Ολ΄αυτά στην παράσταση «Ρωμαίοι και Ιουλιέτες», μια σύγχρονη ιστορία της πόλης, που παρουσιάζει στις 22 και 23/5 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη/20.00) η ομάδα χιπ χοπ Trafic de Styles. Επτά χορευτές, ένας περφόρμερ τσίρκου κι ένας ηθοποιός με την συνδρομή ηλεκτρονικής αλλά και κλασικής μουσικής, δημιουργούν έναν κόσμο σύγκρουσης, αίματος και θανάτου μέσα στην οποία εκτυλίσσεται η γνωστότερη ερωτική ιστορία όλων των εποχών.

Την χορογραφία υπογράφει ο Σεμπαστιάν Λεφρανσουά αποκαλύπτοντας εικόνες σύνθετες και συνάμα γοητευτικές: η σκηνή του χορού, το θρυλικό μπαλκόνι, η μάχη ανάμεσα στους Μοντέγους και στους Καπουλέτους. «Φλογερό, νεανικό, χωρίς συμπλέγματα, αυτό το έργο είναι η σημαντικότερη δουλειά του Σεμπαστιάν Λεφρανσουά. Το όνειρό του ν΄αναμετρηθεί με ένα ιερό σύμβολο του θεάτρου υλοποιήθηκε με μια απόλυτα επιτυχημένη παράσταση» έγραψε χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Εψαξα να βρω μια νέα ματιά για να εκφράσω με τον δικό μου τρόπο τον μύθο»
σημειώνει από την πλευρά του ο 45χρονος Λεφρανσουά. «Είδα όλες τις σημαντικές εκδοχές που έχουν γίνει, από εκείνη του Νουρέγιεφ μέχρι την ταινία του Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ορμώμενος απ΄αυτές έφτιαξα ένα είδος παζλ, πρόσθεσα το δικό μου βλέμμα, κάτι σημερινό: οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες των νεαρών, ο καταδικασμένος από τους γονείς έρωτας, τα μαχαιρώματα μέσα στη νύχτα, όλ΄αυτά γίνονται και σήμερα στα υποβαθμισμένα προάστια, όλ΄αυτά μας είναι οικεία».

Ο Λεφρανσουά ίδρυσε την ομάδα του Trafic de Styles το 1994 με 21 καλλιτέχνες διαφορετικής προέλευσης: χιπ χοπ, τσίρκο, θέατρο. Με τους συνεργάτες του ανιχνεύει την ακρίβεια στην κίνηση, την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και στην παράσταση, ανάμεσα στο σώμα και στην ψυχή με σκοπό πάντοτε να επικοινωνεί με το κοινό με σοβαρότητα και γενναιοδωρία. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία-Συμμαχία 2014».