Στην παραδοχή ότι είχε διαπράξει λάθη επί δημαρχίας του, τα οποία έχει αναγνωρίσει, προχώρησε ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον ANT1, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποσχέθηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα προσπαθήσει να κάνει λιγότερα λάθη, τόνισε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την πόλη και σημείωσε ότι είναι ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος.

«Δεν υπερτιμώ, ούτε υποτιμώ κανέναν. Προσωπικά, έχω εμπειρία 8 χρόνων και γνώση, καθώς έμεινα στην αντιπολίτευση του δήμου. Την ίδια ώρα, κανείς από τους άλλους υποψήφιους δεν λέει αν θα μείνει στο δήμο εφόσον χάσει» ανέφερε.

«Δεν έπεσα με αλεξίπτωτο και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω σταματήσει να ενδιαφέρομαι για την πόλη μου» παρατήρησε.

Ο Ν.Κακλαμάνης υποστήριξε ότι είναι ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος και βάσει αυτού κάλεσε τους δημότες να στείλουν το όποιο μήνυμα θέλουν, ψηφίζοντας εκείνον, αντί να στραφούν σε ακραίες λύσεις.

Επανερχόμενος στο ερώτημα που έθεσε προς τον Ηλ.Κασιδιάρη «πού είναι οι κασέτες», με τις αποκαλύψεις «τύπου Μπαλτάκου» που είχε υποσχεθεί ο βουλευτής και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, ο Ν.Κακλαμάνης τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη σιγή από τη ΧΑ για το θέμα.

Συνέδεσε, δε, την στάση αυτή της ΧΑ με την αλλαγή θέσης του πρωθυπουργού -όπως είπε- για το ζήτημα της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον Ν.Κακλαμάνη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, που ο Αντ.Σαμαράς έδωσε τη συνέντευξη στον ANT1, η θέση της κυβέρνησης ήταν «θα τους εξαφανίσουμε»· κι όποιος έλεγε, όπως ο ίδιος, ότι ο τρόπος για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν είναι να τεθεί εκτός νόμου δεχόταν επίθεση. Αλλά ο πρωθυπουργός άλλαξε θέση πάνω σε αυτό [την «απαγόρευση» της ΧΑ], κι έτσι εξαφανίστηκε ο Κασιδιάρης και οι απειλές του, υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.