Τη στρατηγική τους συνεργασία εγκαινιάζουν η Συστήματα SUNLIGHT, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και η Hanwha Q CELLS, υλοποιώντας ένα έργο με στόχο την παροχή καθαρής ενέργειας για την MTN Κύπρου, μέλος του παγκόσμιου ομίλου τηλεπικοινωνιών, MTN.
Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το τμήμα Ενεργειακών Λύσεων της SUNLIGHT παρείχε ολοκληρωμένες προτάσεις για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση αυτόνομων συστημάτων παροχής ενέργειας (APS), με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της ΜΤΝ Κύπρου, τόσο σε επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο εξοικονόμησης πόρων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία των σταθμών βάσης της.
Πιο συγκεκριμένα, η SUNLIGHT εγκατέστησε παράλληλα με τα υφιστάμενα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη 24ωρης λειτουργίας μια σειρά καινοτόμων υβριδικών συστημάτων σε 15 σταθμούς βάσης της MTN στις ορεινές περιοχές της Κύπρου. Τα εν λόγω συστήματα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά πλαίσια Q.PRO της Q CELLS και υποστηρίζονται από την Premium σειρά μπαταριών SUNLIGHT RES OPzV, που παράγονται στο βιομηχανικό συγκρότημά της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.
Μέσα από τη συνεργασία, η ΜΤΝ θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη καθώς θα εξοικονομήσει όχι μόνο 142.500 λίτρα πετρελαίου σε ετήσια βάση, αλλά θα μειώσει και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 370,000 kg.
«Διακρίνουμε σημαντικές προοπτικές παγκοσμίως στον τομέα των λύσεων αυτόνομης ενέργειας (off-grid), με την Αφρική, την Ασία και την Καραϊβική να είναι πολλά υποσχόμενες αγορές, κυρίως για τηλεπικοινωνιακές και οικιακές εφαρμογές» ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής για Stationary Batteries & Energy Solutions της SUNLIGHT κ. Στέφανος Λατίνος και προσέθεσε ότι «εμείς πάντα αναζητούμε στρατηγικούς συνεργάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα και πάθος με εμάς στην παροχή ενεργειακών λύσεων με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία. Η Hanwha Q CELLS εναρμονίζεται με την τοποθέτηση μας ως εταιρεία και τη φιλοσοφία των προϊόντων μας. Μαζί είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα δύο κύρια συστατικά στα Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα: ανώτατης ποιότητας μπαταρίες για Ανανεώσιμες Πηγές από το ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της SUNLIGHT και φωτοβολταϊκά πλαίσια, που είναι ο τομέας εξειδίκευσης της Hanwha Q CELLS.»