Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον BHMA 99,5 το πρωί της Τρίτης. Λίγα 24ωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προχώρησε σε σεξιστικά σχόλια για την υποψήφια Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, ενώ αποκάλεσε «νούμερο» τον Μ.Γλέζο.{{{ audio1 }}}

Ο Θ.Πάγκαλος, κατηγόρησε τη Ρένα Δουρου ότι παραβιάζει «κτηνωδώς» τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας, κολλώντας παντού αφίσες με τη «βρωμερή της φάτσα».

Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κ. Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα».

Απαντώντας σε σχόλιο ακροατή της εκπομπής πως το σχόλιό του ήταν σεξιστικό, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως κάνει χιούμορ πάνω σε μια σεξιστική και αισχρή συμπεριφορά «να προβάλλεις τη φάτσα σου προεκλογικά».

Παράλληλα, ο Θ.Πάγκαλος αποκάλεσε «νούμερο» τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας: «Δε μπορεί τον άλλον που είναι »νούμερο», που δε μπορεί να μπει στο αεροπλάνο και να τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου».

Ο κ. Πάγκαλος, χαρακτήρισε εξωφρενική συμπεριφορά την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τον ενοχλεί βαθύτατα ότι ένας στους πέντε Έλληνες, ψηφίζει «το παράλογο και το εξωφρενικό».

Σε ό,τι αφορά τη δική του ψήφο, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι θα ψηφίσει ΝΔ ή Ποτάμι, αλλά πάντως όχι ΔΗΜΑΡ γιατί βαριέται.

Συγκεκριμένα την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλογια τους Γλέζο-Δούρου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρωεκλογές.

Για τις ευρωεκλογές και τον Μ. Γλέζο

΅«Ουδέποτε στη χώρα – και έχουν γίνει εκλογές άπειρες στη μεταπολίτευση – θεωρήθηκε το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών ή των ευρωεκλογών θεσμική αναγκαιότητα για αλλαγή κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και τη διατηρεί, οπότε δεν υπάρχει θέμα να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Με ενοχλεί (να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ), διότι θα σημαίνει ότι ένας Έλληνας στους πέντε ψήφισε το παράλογο και το εξωφρενικό. Αλλά εδώ είναι θίασος ποικιλιών. Έχουν ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο που είπε ότι δεν μπορεί να μπει στο αεροπλάνο! Θα μείνει στο δρόμο, αν λέει ότι θα πηγαίνει στο Στρασβούργο με αυτοκίνητο! Δεν είναι ευρωβουλευτής Αθηνών, είναι Βρυξελλών – όπως τα λαχανάκια – και πρέπει να μείνει εκεί, να πηγαινοέρχεται εδώ, να συναντάει το λαό, να πηγαίνει επί τόπου όπου γίνονται έργα και αυτό να το μεταφέρει στο Στρασβούργο. […]

Είναι θρασύτατοι και σκουπίδια της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να βγάζουμε τον άλλον που δεν μπορεί να πάρει αεροπλάνο και τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μας; Είναι σοβαρή υποψηφιότητα κάποιος που προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά μετά από έρευνα στο εισόδημα όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Γκεστάπο σημαίνει! Θα μπαίνουν στα σπίτια και θα ψάχνει συρτάρια και ντουλάπια, για να δει τι περιουσία έχεις.»

Για τη Ρ. Δούρου

«Παραβιάζει κτηνωδώς και εν γνώσει του το νόμο στην Ελλάδα και τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας, τις οποίες μετά μανίας υποστήριξαν τότε και τις υπερψήφισαν. Δεν μπορώ να βγω στο δρόμο χωρίς να δω τη φάτσα της Δούρου! Δριμύτατο παράπονο έχω και θα το πω. Θέλω να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές η καμπάνια της και να δημοσιευθεί επί τέλους και να κρεμαστεί ολόσωμη φωτογραφία της με μπικίνι! Υπάρχει νόμος; Δεν θα έπρεπε να σέβονται το νόμοι εκείνοι που επιδιώκουν να μας διοικήσουν αύριο; Λοιπόν, γιατί κολλάει η κ. Δούρου τη βρωμερή της φάτσα παντού; Γιατί μας γράφει στα παλιά της τα παπούτσια! Είναι θρασύτατη και απαράδεκτη και ένας στους πέντε πολίτες δεν το βλέπει αυτό, ότι παρανομεί.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ψηφίζεις για να επιβάλλεις ποινές. Είναι αυτό αλαζονικό και ανόητο. Ούτε δίνεις βραβεία. Είσαι μία ψήφος. Ψηφίζεις λοιπόν με βάση την εκτίμηση για το παρελθόν και το μέλλον. Αυτά σε μια φυσιολογική χώρα, με μια φυσιολογική ζωή. Εδώ, έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση επαναστατική. Το έχουν πει επανειλημμένα ότι είναι επαναστάτες και θέλουν μια ριζική αλλαγή της κοινωνίας και να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες ή να χαριστεί στη χώρα το μισό χρέος. Επαναστατικά πράγματα. Όπως και ότι αν δεν επέλθει αυτό με εθνικές εκλογές για να εφαρμόσει αυτά τα προγράμματα έστω και με μία ψήφο διαφορά στις εκλογές, τότε θα αγωνιστεί στους δρόμους για να επιβληθούν αυτά και η άποψή τους. Χθες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλάκισαν τον κ. Βενιζέλο σε δύο περιπτώσεις. Είναι ακόμη οργανωμένοι και παραμονεύουν. ΣΥΡΙΖΑίοι και Χρυσαυγίτες, τραμπούκοι, υπονομευτές της ομαλότητας. Τηλεφώνησα εκεί όπου έγινε το επεισόδιο, βρήκα τοπικούς παράγοντες και μου είπαν ότι ως επί το πλείστον ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δάσκαλοι… Μέλη της ΔΟΕ, στους οποίους έχουμε παραδώσει τα παιδιά μας για να τα εκπαιδεύσουν. Πήγαν εκεί και έβριζαν και έφτυναν τον αρχηγό του ενός κυβερνητικού κόμματος και δεν τον άφηναν να μιλήσει.»

Για το αν η Ν.Δ. πρέπει να κερδίσει τις ευρωεκλογές

«Βεβαίως, για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη. Είναι βασικό αίτημα ανάπτυξης και ευημερίας του λαού. Νόμος και τάξη και όσοι δεν εφαρμόζουν το νόμο, να υπόκεινται σε όλα όσα πρέπει να επιβάλλονται, για να εφαρμόζονται και οι θεσμοί μας. Εάν θέλεις να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου προς τα κυβερνώντα κόμματα, αλλά όχι προς την κατεύθυνση που ακολουθούν, υπάρχει η δυνατότητα των κομμάτων που είναι ευρωπαϊκά και δέχονται την ισονομία, τους θεσμούς και τους νόμους και δεν ήταν όταν έγινε η κυβέρνηση. Είναι το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα προτιμούσα να μην ψηφίσω κάτι άλλο από Ελιά, διότι είναι η παράταξή μου. ΠΑΣΟΚ το λέγαμε παλιά, βέβαια… Αυτό είναι η παράταξή μου, όμως, που τη λέμε Ελιά τώρα. Κάθισα αρκετά χρόνια και τώρα είμαι ανεξάρτητος και μάλιστα η Ελιά μου έκανε την τιμή να με διαγράψει, με μια απρόκλητη υβριστική επίθεση που μου έκανε και έχω πικρία γι’ αυτό, διότι το να βγαίνει ο Κουκουλόπουλος και ο Κωνσταντινόπουλος σαν τραμπούκοι και να λένε ποιος είναι ο Πάγκαλος και να θυμάται τον Οτζαλάν και τα Ίμια – που θα έπρεπε να θυμούνται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε τα θέματα αυτά και κατά τρόπο επιτυχέστατο κατά τη γνώμη μου, όσο και αν ήταν δυσάρεστος για την κοινή γνώμη… Μου γύρισαν την πλάτη κατά τρόπο χαρακτηριστικό και κομπλεξικό.»