Σε συζήτηση με θέμα «Ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη; Πολιτισμός και πολιτική» καλούν τους πολίτες απόψε στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, η Νένα Βενετσάνου, ο Μανώλης Γλέζος, ο Κυριάκος Κατζουράκης, η Μαρία Κομνηνού και η Πέπη Ρηγοπούλου, με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών εκλογών.

«Η ώρα απαιτεί έναν ουσιαστικό και πέραν των στερεοτύπων διάλογο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για τον πολιτικό πολιτισμό και την αναγκαία πολιτική διάσταση της δημιουργίας. Διάλογο, που μπορεί να μοιάζει εκτός κλίματος μέσα στην σκληρή εκλογική αναμέτρηση, αλλά που από πολλές πλευρές μας φτάνουν μηνύματα ότι όλο και περισσότεροι πολίτες τον νιώθουν απόλυτα αναγκαίο, καθώς κατανοούν ότι, για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να ενωθούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Στη σημερινή συνάντηση στην Ταινιοθήκη θα τεθούν τα προβλήματα και οι δυνατότητες της πολιτιστικής δημιουργίας μέσα στην κρίση και επίσης θα λάβουν τον λόγο διανοητές, δημιουργοί, επιστήμονες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δηλώνει η Π. Ρηγοπούλου.

Στη συζήτηση καλούνται να παρέμβουν όσοι, πέρα από την πολιτική τους ιδεολογία και ένταξη, νιώθουν ότι η σύνδεση πολιτισμού και πολιτικής μέσα στην απελευθερωτική δράση ατόμων, ομάδων και λαών αποτελεί προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί για πρώτη φορά το πολιτικό φιλμ μικρού μήκους του Κυριάκου Κατζουράκη «PIGS».