«Η χώρα οφείλει να διεκδικήσει στο πλαίσιο της ΕΕ, μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους. Κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει διατυπώσει έγκαιρα δημόσια και επίσημα, τις θέσεις διεκδίκησης» συμπληρώνει.

Όλη η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ: «Οι μνημονιακές εμμονές της βαθιάς ύφεσης, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους και αυτό θα συνεχιστεί, όσο η ελληνική οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη σ’ αυτές τις πολιτικές.

» Χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και ισχυρή ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

» Η χώρα οφείλει να διεκδικήσει στο πλαίσιο της ΕΕ, μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους. Κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

» Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει διατυπώσει έγκαιρα δημόσια και επίσημα, τις θέσεις διεκδίκησης.

» Το χρέος δεν αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξα και εκτός πραγματικότητας σενάρια πρωτογενών πλεονασμάτων, υπερβολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και εξωπραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

» Η σημερινή σύνθεση του καθιστά εφικτή σε μεγάλο βαθμό, την αναδιάρθρωση πληρωμών – μείωση επιτοκίων , επιμήκυνση αποπληρωμής, αφαίρεση από το χρέος του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – και παράλληλα μια ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους.»

«Να σταλεί μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη»

Ο Φώτης Κουβέλης έθεσε ως βασικό στόχο του κόμματός του στις ευρωεκλογές να σταλεί μήνυμα αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη με την ψήφο στη ΔΗΜΑΡ Προοδευτική Συνεργασία.

Ανέφερε την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και στην Ελλάδα, με μείωση της ανεργίας και προστασία των ανέργων, αύξηση των κατώτατων μισθών, επαναφορά και αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων με προστασία των συντάξεων και ανακοπή της μείωσής τους, αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις, ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

«Βασικός στόχος είναι η διεκδίκηση μίας νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα μειώσει, ουσιαστικά, το χρέος και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη, με οικολογική ευαισθησία, με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σημείωσης, επίσης, ότι το κόμμα του αγωνίζεται για τη μετάβαση από την Ευρώπη της λιτότητας στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της προοδευτικής ανασυγκρότησης.