Την Τετάρτη 2 Απρολίου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το πολυνομοσχέδιο και τη στάση του.{{{ audio1 }}}
Για την απουσία του από την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου
«Δεν έχω πρόβλημα. Παίρνω καθαρές θέσεις και πάντα επίσημα τοποθετούμαι. Μίλησα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και δεν έχω κάτι να κρύψω ή να φοβηθώ. Πάντοτε ό,τι κάνω είναι καθαρό. Στην Κ.Ο. είπα ότι άποψή μου είναι πως το πολυνομοσχέδιο έχει πολλά θέματα, αλλά το μείζον είναι τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην πορεία της μετά το τέλος του δεύτερου μνημονίου, το Μάιο. Μια πορεία εξόδου, ευδιάκριτη, από τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό ζητώ και πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να πάρει άλλες, μεγάλες πρωτοβουλίες και σε σχέση με την Κεντροαριστερά που πρέπει να δημιουργηθεί και σε σχέση με την πορεία της χώρας. Από εκεί και πέρα, πρότεινα το παρών στην ψηφοφορία, όχι τόσο για το πολυνομοσχέδιο όσο για το πώς οριοθετούμαστε στο πολιτικό σκηνικό, αλλά η πρότασή μου μειοψήφισε. Γι’ αυτό και απείχα από την ψηφοφορία. Εννοείται (ότι ήταν πολιτική κίνηση η απουσία από την ψηφοφορία), τι ήταν; Δεν θέλω να σχολιάσω (την ανακοίνωση Λυκούδη). Ο καθείς παίρνει την ευθύνη αυτών που λέει και κάνει. Εγώ προσπάθησαν να μη δημιουργήσω κακό στο κόμμα. Αν το κόμμα θέλει να δημιουργεί κακό στον εαυτό του…»
Για το αν ο στόχος για τη ΔΗΜΑΡ είναι τα ποσοστά του 2012
«Πού θα μπορούσε να είναι η ΔΗΜΑΡ; Δεν μπορεί να είναι ούτε ένα χιλιοστό κάτω από το 6%, κατ’ εμέ. Νομίζω ότι είναι λογικός ο πήχυς, διότι τα κόμματα πρέπει να κοιτούν μπροστά. Ακούω ότι στο ΠΑΣΟΚ βολεύονται με ένα 5-6%. Ένα κόμμα που είχε 45% το 2009 και πήγε στο 13% το 2012 και τώρα μιλάει γι’ αυτό… Καθένας μπορεί να βολεύεται με μικρά, μεσαία ή μεγάλα κοστούμια. Χρειάζεται ένας νέος τρόπος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Κακλαμάνης καταψήφισαν και ο έτερος κ. Κακλαμάνης διαγράφεται από τη Ν.Δ., δεν μπορεί εμείς να ασχολούμαστε τρεις μέρες με το αν εγώ ή ο κ. Ψαριανός πήγαμε να ψηφίσουμε στην ψηφοφορία. Και αυτό, διότι το ανακύκλωσαν αυτές οι ανακοινώσεις. Ήταν λάθος οι ανακοινώσεις αυτές, διότι ανέδειξαν μεγαλύτερη σημασία από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου. Ήταν κορυφαίο κι αυτό, αλλά πάει να γίνει άλλο πρώτο ζήτημα.»
Για τις αιτιάσεις ότι θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση
«Να πω ότι ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται; Λάθος πιστεύουν κάποιοι. Αν ήθελα να στηρίξω μια κυβέρνηση και μια πολιτική, θα το έκανα χωρίς να κρύψω κάτι. Και κάτι άλλο: λέω προς το κόμμα μου, διότι με ενδιαφέρει η ΔΗΜΑΡ και η Κεντροαριστερά, ότι πρέπει να γίνουν άλλες προσεγγίσεις. Διότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια αυτή τη στιγμή. Ένα του τρίτου πόλου και ένα της Ελιάς, από το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο, δεν φαίνεται να πείθουν αυτή τη στιγμή. Έρχεται ξαφνικά το «Ποτάμι» στο χώρο της Κεντροαριστεράς…»



