Την Τρίτη 1 Απριλίου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη{{{ audio1 }}}
Για τις δηλώσεις Ψαριανού:
«Δεν υπάρχει καμία τάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρός της, τα στελέχη της, η ηγετική ομάδα της, με κάθε ευκαιρία σε κάθε πολιτική εξέλιξη, κάθε μεγάλη στιγμή της περιόδου που διανύουμε, φιλοδοξούν να είναι η δύναμη που εκφράζει έναν αυτοτελή λόγο ο οποίος έχει συγκεκριμένα μέτωπα. Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε απέναντι στις συντηρητικές επιλογές και πολιτικές που εκφράζουν η Ν.Δ. και το σημερινό ΠαΣοΚ και είμαστε απέναντι στον γραφικό δογματισμό και τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται αδύνατους παραδείσους.
Και αυτά είναι η πολιτική αντίληψη της ΔΗΜΑΡ και επειδή γίνεται πολύς λόγος για Δημοκρατία αυτές τις μέρες και η Δημοκρατία δεν είναι επιλεκτική, είναι πολιτικές θέσεις που επικυρώθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβρη.
{Όσο για την εσωτερική λειτουργία)
Η ΔΗΜΑΡ κοντεύει να κάνει κεντρική επιτροπή σχεδόν μια φορά το μήνα. Πραγματοποιεί συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής μια φορά τη βδομάδα. Σε αυτή τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου η Κ.Ο. του κόμματος. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το έλλειμμα Δημοκρατίας εκτός εάν το έλλειμμα Δημοκρατίας είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος σε μια κορυφαία εκδήλωση μια μέρα πριν το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, είπε ότι το κόμμα μας θα το καταψηφίσει. Δηλαδή τι έπρεπε να πει όταν ερωτήθηκε; Δεν ξέρω;
Το ζήτημα του πολυνομοσχεδίου έχει 15-20 θεματικές. Για όλα αυτά τα ζητήματα έχουμε συζητήσει διεξοδικά στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος. Υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις. Και παραπέμπω σε πρόσφατες συνεντεύξεις του Φ. Κουβέλη που λέει ρητά ότι, το απολύτως απαράδεκτο περιεχόμενο των ρυθμίσεων που έρχονται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη ΔΗΜΑΡ να μην τις καταψηφίσει.»
Για το αν υπάρχει στρατηγική απόκλιση στόχων με τους Ψαριανό και Οικονόμου
«Τα κόμματα δεν είναι μαντριά ούτε μαυσωλεία, πόσο μάλλον ένα κόμμα που μεταφέρει την κληρονομιά της ανανεωτικής αριστεράς. Σαφέστατα θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και αποκλίνουσες προτάσεις. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες κόκκινες γραμμές. Όταν τις υπερβούμε αυτές τις κόκκινες γραμμές- και ο νοών νοείτω- νομίζω ότι πρέπει να χτυπήσει ένα καμπανάκι.
Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση σήμερα περί διοικητικών μέτρων και διαγραφών σπεύδω να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στη λογική και στην κουλτούρα του κόμματός μας δεν υπάρχει διαχείριση αντίληψης της εσωκομματικής ζωής με τέτοια μέτρα. Δεν διαγράφουμε, δεν επιβάλλουμε διοικητικού χαρακτήρα κυρώσεις.»



