Συσκευαστήριο ναρκωτικών στον Ασπρόπυργο εντόπισαν λιμενικοί μετά τη σύλληψη το απόγευμα της Τρίτης 47χρονου οδηγού φορτηγού που μετέφερε ακατέργαστη κάνναβη στο λιμάνι της Κορίνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του τοπικού Λιμεναρχείου, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο φορτηγό 210 συσκευασίες που περιείχαν 345 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έκανε μικτό κλιμάκιο των δυο υπηρεσιών με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε αποθήκη της περιοχής του Ασπροπύργου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 114 γραμμαρίων, μεταλλική υδραυλική πρέσα με δυνατότητα πίεσης είκοσι τόνων, ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης έως δεκαπέντε κιλά, μηχάνημα εκκένωσης αέρα και θερμικής συγκόλλησης, καθώς και μεγάλος αριθμός πλαστικών συσκευασιών.

Όπως εξακριβώθηκε τα ναρκωτικά τοποθετούνταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του θαλάμου – ψυγείου, η μετασκευή του οποίου γινόταν στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να επιτευχθεί η μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και ο ιδιοκτήτης του οχήματος.