Tη νέα καινοτομία στα ρολά υγείας Zewa, το μοναδικό υδατοδιαλυτό χαρτο-κύλινδρο Zewa Aqua Tube παρουσίασε σήμερα η εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής και χαρτικών Hygiene Products, η οποία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 15%, φθάνοντας τα 107 εκατ. ευρώ το 2013 στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η SCA Hygiene Products ανακοίνωσε τη συνέχιση καταγραφής ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 55% αύξηση πωλήσεων την τελευταία πενταετία. Παράλληλα, τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία παράγει το 75% των προϊόντων της στην Ελλάδα για να ελαχιστοποιήσει τα κόστη της, ενώ από το 2012 μετά από εξαγορά παράγει και τα χαρτιά Delica.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το Zewa Aqua Tube® είναι ο μόνος υδατοδιαλυτός, βιοδιασπώμενος και ανακυκλώσιμος χαρτο-κύλινδρος για χαρτί υγείας, ο οποίος προσφέρει στους καταναλωτές έναν εναλλακτικό τρόπο απόρριψης του χαρτο-κυλίνδρου. Η υδατοδιαλυτότητα του Zewa Aqua Tube® έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητο Ινστιτούτο που απέρριψε περισσότερους από 10.000 κυλίνδρους κατά το στάδιο ελέγχου και επιβεβαίωσε ότι ο χαρτο-κύλινδρος διαλύεται σε όλες τις περιπτώσεις.
Έπειτα από έρευνες στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στην Ισπανία να δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών θα ήθελε ένα χαρτο-κύλινδρο που απορρίπτεται στη λεκάνη και διαλύεται στο νερό, με κύριο λόγο την πρόσθετη διευκόλυνση (38%) που προσφέρει, η SCA Hygiene Products προχώρησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης καινοτομίας, η οποία εφαρμόζεται ήδη και στους 16 κωδικούς προϊόντων ρολών υγείας του brand Zewa της SCA. Επιπλέον, οι έρευνες έδειξαν ότι η διευκόλυνση θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης (σε ποσοστό πάνω από το 70% στη Ρωσία).
Ο κ. Λεόνικος Μαυρογένης, Commercial Director της SCA Hygiene Products, δήλωσε ότι «Η επίτευξη ανοδικών ρυθμών, εν μέσω και της τρέχουσας συγκυρίας, επιβεβαιώνει όχι μόνο την ορθότητα της στρατηγικής μας αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές μας, όπως το Zewa Aqua Tube®, το οποίο αποτελεί την καινοτομία του αιώνα στο χαρτί υγείας και η SCA είναι περήφανη που πρώτη το λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά.»
Σημειώνεται ότι ο όμιλος SCA έχει την έδρα του στη Σουηδία, πραγματοποιεί πωλήσεις σε περίπου 100 χώρες με πολλές μάρκες, όπως TENA και Tork, Lotus, Libresse, Tempo και Libero. Ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης δασικών εκτάσεων στην Ευρώπη, η SCA δίνει έμφαση στην αειφόρο διαχείριση των δασών. Ο όμιλος διαθέτει περίπου 44,000 υπαλλήλους και οι πωλήσεις το 2013 ανήλθαν σε 93 δισ. κορώνες (10,7 δισ. ευρώ). Η SCA ιδρύθηκε το 1929, έχει την έδρα της στη Στοκχόλμη, Σουηδία, και είναι εισηγμένη στο NASDAQ OMX Stockholm.