Μπόνο για Ιρλανδία: Η τρόικα μάς πήδ…ξε, αλλά τα καταφέραμε

Την παράσταση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έκλεψε ο γνωστός τραγουδιστής των U2, Μπόνο. Μιλώντας για την κρίση στην Ιρλανδία, αλλά και στον ρόλο της τρόικας είπε: «Μας πήδ…ξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα» τόνισε.

Την παράσταση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έκλεψε ο γνωστός τραγουδιστής των U2, Μπόνο, ο οποίος είναι φίλος του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι.

Ο Μπόνο μπήκε στην αίθουσα του συνεδρίου, υπό τους ήχους της μουσικής του, απευθύνθηκε προς τους ηγέτες και τους συνέδρους και κέρδισε ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κρίση στην Ιρλανδία, αλλά και στον ρόλο της τρόικας λέγοντας: «Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ…ξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα».

«Θέλω να βγάλω μια τεράστια κραυγή μέσα από την καρδιά μου για τον λαό της Ιρλανδίας. Τα καταφέραμε. Θα ήθελα πολύ να πω ότι αυτό έγινε χάρη στην τρόικα, αλλά νομίζω ότι τα καταφέραμε παρά την τρόικα» τόνισε.

Απευθυνόμενος στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και Δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών».

Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk