Έρευνα στο πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας έγινε το βράδυ της Τρίτης από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο εντοπισμού «θυλάκων» της Χρυσής Αυγής.

Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν ήδη εντοπίσει ποσότητες ναρκωτικών που έχουν παρακρατηθεί παρανόμως από αστυνομικούς ύστερα από έρευνες, συλλήψεις και σχετικές κατασχέσεις. Παράλληλα διερευνώνται υποθέσεις συγκάλυψης σε επιθέσεις αλλοδαπών.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη από την ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν σε γραφείο του Τμήματος και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, “φιξάκι” ηρωίνης και 29 ναρκωτικά χάπια, τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα υπηρεσιακά βιβλία. Διενεργείται περαιτέρω προανάκριση προκειμένου να διακριβωθεί η προέλευση και ο κάτοχος/οι των κατασχεθέντων ουσιών».

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται η – κατά περίπτωση – επιβολή πρόσθετων πειθαρχικών κυρώσεων.

Η έρευνα στο ΑΤ Ομόνοιας μαζί με αυτή στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα θεωρείται από τις πλέον ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο της κάθαρσης στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο τμήμα θεωρείται από τα πλέον προβληματικά στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία 15ετία και έχει διαπιστωθεί ότι στέγαζε πολλά κρούσματα διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2007 είχε καταγραφεί υπόθεση κακοποίησης αλλοδαπών από αστυνομικούς – έβαζαν τους άτυχους μετανάστες να ρίχνουν ο ένας χαστούκια στον άλλον – οι οποίοι μάλιστα είχαν βιντεοσκοπήσει το κατόρθωμά τους.