Σε ηλικία 70 ετών απεβίωσε η αμερικανίδα ηθοποιός Ανέτ Φουνιτσέλο, διάσημη στην δεκαετία του 1950 από την τηλεόραση και στην δεκαετία του 1960 από μια σειρά κινηματογραφικών ταινιών που έκαναν της μόδας τα beach parties (πάρτι στην παραλία). Η Φουνιτσέλο έγινε «αυτοκόλλητη» με τον τραγουδιστή Φράνκι Αβαλον συμπρωταγωνιστή της στις περισσότερες από αυτές τις ταινίες.

Η πρώτη εξ’ αυτών των ταινιών είναι η «Σκάνδαλα στο Παλμ Μπιτς», γνωστή κυρίως με τον πρωτότυπο τίτλο της, «Beach party». Παραγωγής 1963, η ταινία του Γουίλιαμ Ασερ έκανε θραύση στα ταμεία και αργότερα ακολουθήθηκε από το «Κορίτσια, κορίτσια» («Muscle beach party»), την «Επιχείρηση ράλι σεξ» («Bikini beach») και άλλες. Σχεδόν σε όλες αυτές τις ταινίες, η Φουντσέλο συμπρωταγωνιστεί με τον Αβαλον.

Ωστόσο, η καριέρα της ηθοποιού, που γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1942 στην Γιούτικα της Νέας Υόρκης, είχε αρχίσει από πολύ πιο νωρίς. Η Φουνιτσέλο ήταν ανακάλυψη του Γουόλτ Ντίσνεϊ και από πολύ νωρίς έγινε ένα από τα παιδιά – θαύματα του στούντιο Ντίσνεϊ.

Στην δεκαετία του 1950 η Φιουντσέλο ήταν η τελευταία σταρ του «Mouseketeers Show». Οταν το 1958 ο Ντίσνεϊ σταμάτησε το σόου, διατήρησε το συμβόλαιο μαζί της και της πρόσφερε ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία με την σειρά «Annette». Ηταν τέτοια η επιτυχία της σειράς που όλη η Αμερική αποκαλούσε την Φουνιτσέλο απλώς με το όνομά της.

Η Ανέτ Φουνιτσέλο υπήρξε επίσης επιτυχημένη τραγουδίστρια. Περιόδευσε με τον θίασο του Ντικ Κλαρκ σε ολόκληρη την Αμερική και απέκτησε δεσμό με τον εξίσου διάσημο τραγουδιστή της εποχής Πολ Ανκα ο οποίος έγραψε για αυτήν τα τραγούδια «Puppy Love» και «Put Your Head On My Shoulder». Η κινηματογραφική καριέρα της Φουνιτσέλο άρχισε μετά τον χωρισμό τους.

Όταν η θύελλα της επιτυχίας των ταινιών «παραλίας» άρχισε να φθίνει, η Φουνιτσέλο έκανε οικογένεια και με την εξαίρεση κάποιων σποραδικών εμφανίσεων στην τηλεόραση δεν υπήρξε ποτέ ξανά ενεργή ηθοποιός. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 διεγνώσθη ότι η Φουνιτσέλο έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας την οποία πολέμησε μέχρι το τέλος της ζωής της.