Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, κ. Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και στην εκπομπή των Γ. Κακούση και Δ. Πετρόπουλου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να συμμαχήσει με κάποιο άλλο κόμμα, «εφόσον ο πολιτικός μας στόχος είναι να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό». Θεωρεί πάντως ότι ιδεολογικά πιο κοντά στην Δημιουργία Ξανά είναι η Δράση του κ. Στ. Μάνου κι ενδεχομένως οι Οικολόγοι.

Τι λέτε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα;

Ξέρετε, για να γίνουν συμμαχίες πρέπει να το θέλει και ο άλλος. Εμείς δεν θέλουμε, το είπαμε από την αρχή και κάθε φορά θα πρέπει να λέω ότι δεν θα συμμαχήσω με τον έναν, τον άλλο, τον παράλλο. Η Δημιουργία Ξανά έχει έναν σαφή στόχο. Τον είπαμε, τον δηλώσαμε, θέλουμε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Αν τα κόμματα μπορούν να βρουν τους δικούς τους μηχανισμούς, να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν δημοκρατικά, γιατί δεν είναι, να μπουν στη σημερινή εποχή, να μπουν μπροστά από τον πολίτη, γιατί έρχονται πίσω τελευταία και καταϊδρωμένα, τότε θα το συζητήσουμε. Αλλά προς το παρόν ας βρουν τις συμμαχίες στη βάση του αθροίσματος των ψήφων. Σ’ εμάς οι συμμαχίες γίνονται στη βάση ιδεολογικών συγκλίσεων και προγραμμάτων που συμφωνούν να εφαρμόσουμε και οι άλλοι.

Έχετε κάποια σύγκλιση με κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό;

Θεωρώ ότι πιο κοντά ιδεολογικά σε εμάς είναι η Δράση του κ. Μάνου. Και ενδεχομένως οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα.

Εχετε βγάλει δελτίο Τύπου από τότε;

Όχι, δεν το σχολίασα, αλλά τώρα που το αναφέρατε, μου προκάλεσε πολύ δυσάρεστα συναισθήματα.