Η κυρία Βάσω Παπανδρέου υπέρμαχος της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου απέφυγε έως τώρα τις δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ. Ενόψει όμως του κρίσιμου για πολλούς Πολιτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία, το Σαββατοκύριακο, του Εθνικού Συμβουλίου, η κυρία Παπανδρέου μαζί με άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, πήραν μία πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο θέμα της αλλαγής ηγεσία του ΠαΣοΚ, χωρίς να κινδυνεύσει με διάλυση ή διάσπαση το κόμμα.

Η κυρία Παπανδρέου πραγματοποίησε ήδη σειρά συναντήσεων με στελέχη, όπως οι κκ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου (με τον τελευταίο συνομιλεί σχεδόν επί καθημερινής βάσεως) με στόχο, να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος: «Να βρεθεί τώρα μία λύση για την ενότητα για να μην διαλυθεί το μαγαζί», φέρεται ότι είπε στους συνομιλητές, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιεί τις προτιμήσεις της, όσον αφορά τους υποψηφίους.

Εκείνο που φάνηκε να την ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι ξαφνικά εμφανίσθηκαν και άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι. Πράγματι το τελευταίο διάστημα έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι (ή έχει διαρρεύσει πως θα είναι υποψήφιοι) και η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χ. Καστανίδης (λέγεται μάλιστα ότι θα είναι υποψήφιος μόνον σε περίπτωση που δεν θα είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου), χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανισθούν και άλλοι υποψήφιοι.

«Συζητάμε, με τους συναδέλφους μου, ανταλλάσσουμε απόψεις, προσπαθούμε να βρούμε μία ενωτική λύση για να μην διαλυθεί το ΠαΣοΚ», λέει η πρώην υπουργός, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει ακόμα βρει τη λύση στο θέμα αυτό παρ΄ότι που οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά.