Ταραμοκεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος αναμονής: 30 λεπτά,
χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σταρένιο, μόνο την ψίχα
100 γρ. ταραμάς
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά.
2. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τον μαϊντανό.
3. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του.
4. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
5. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τip
Ταιριάζουν πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο και συνοδεύουν υπέροχα όσπρια και λαδερά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk