Ασφαλιστική αγορά

Ευνοϊκό το 2010 για την Allianz

Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους που πέρασε και βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η Allianz Ελλάδος παρουσίασε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 236,4 εκατ. ευρώ έναντι 223,1 εκατ. ευρώ το 2009.

Σε μία χρονιά εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο για την ασφαλιστική αγορά αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, η Allianz αποχαιρέτησε το 2010 με αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 6% και των λειτουργικών κερδών κατά 9%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους που πέρασε και βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η Allianz Ελλάδος παρουσίασε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 236,4 εκατ. ευρώ έναντι 223,1 εκατ. ευρώ το 2009. Από τους επιμέρους κλάδους οι Ασφαλίσεις Ζημιών εμφάνισαν άνοδο κατά 17,8% και διαμορφώθηκαν στα 116,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ασφαλίσεις του κλάδου Ζωής παρουσίασαν ελαφρά κάμψη, κατά 2,8% και διαμορφώθηκαν στα 115,8 εκατ. ευρώ – κυρίως, όπως επισημαίνεται, λόγω της στροφής της αγοράς σε συμβόλαια εγγυημένων παροχών.

Από την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 39,8% σε σχέση με το 2009, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα, στα 19,5 εκατ. ευρώ. Οπως και τα αποτελέσματα μετά φόρων τα οποία διατηρήθηκαν σε περίπου σταθερά επίπεδα, στα 9,4 εκατ. ευρώ, παρά τις αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Παράλληλα στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών καταγράφηκε άνοδος των λειτουργικών αποτελεσμάτων κατά 41,1% και ανήλθαν στα 15,5 εκατ. ευρώ, καθώς και στον κλάδο Ζωής κατά 12,9% και διαμορφώθηκαν στα 3,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις Γενικές Ασφάλειες στα 8,9 εκατ. ευρώ και στις Ασφαλίσεις Ζωής στα 0,6 εκατ. ευρώ.

«Η θετική εξέλιξη των αποτελεσμάτων, όπως και το γεγονός ότι το 2010 ο δείκτης φερεγγυότητας ανήλθε στο 157,2%, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη χρονιά ότι η κρίση παρουσιάζει ευκαιρίες, μόνον σε εκείνους που συνδυάζουν ανάπτυξη και κερδοφορία» σημειώνει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Π. Παπανικολάου. Και προσθέτει ότι στις Γενικές Ασφάλειες, η Allianz Ελλάδος εφάρμοσε με συνέπεια και το 2010 την τιμολογιακή πολιτική της που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του δείκτη Combined Ratio (άθροισμα ζημιών και εξόδων προς την παραγωγή) στο 88,4%, με αρχική στόχευση το 92,2%, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ενίσχυση της κερδοφορίας. Ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 52,4% και ο Δείκτης Εξόδων στο 36%.

Ο Δείκτης Ζημιών του κλάδου αυτοκινήτων διαμορφώθηκε στο 61,3% από 67,8% το 2009, ενώ η συνολική αποθεματοποίηση ανήλθε στο 162,2% επί των δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Τα αποτελέσματα αυτά επέτρεψαν στην Allianz Ελλάδος να διατηρήσει ένα ελκυστικό τιμολόγιο περίπου 10% χαμηλότερο από το μέσο ασφάλιστρο της αγοράς, τιμολόγιο που επιτρέπει τη συνέχιση της πρόσκτησης νέων εργασιών. Στους κλάδους Περιουσίας και Γενικών Ατυχημάτων ο δείκτης ζημιών κρατήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στο 19,2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk