Γιαουρτοτυράκια με μυρώνια

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, το βάζουμε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουμε σφιχτά. Το κρεμάμε κάπου να στραγγίξει και βάζουμε ένα σκεύος από κάτω για να μαζεύει τα υγρά. Το αφήνουμε 10-12 ώρες. Ανοίγουμε το τουλπάνι και δοκιμάζουμε αν

Υλικά για 25-30 κομμάτια

1 κιλό γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.σ. αλάτι ψιλό
ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
ξύσμα από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό, ακέρωτο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, ακέρωτο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαύρο ή λευκό
έ.π. ελαιόλαδο για τη συντήρηση

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, το βάζουμε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουμε σφιχτά. Το κρεμάμε κάπου να στραγγίξει και βάζουμε ένα σκεύος από κάτω για να μαζεύει τα υγρά. Το αφήνουμε 10-12 ώρες. Ανοίγουμε το τουλπάνι και δοκιμάζουμε αν το μείγμα πλάθεται σε μπαλάκια. Αν είναι υγρό, το κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε για λίγες ώρες ακόμη. Οταν είναι έτοιμο το γιαούρτι, το ανακατεύουμε με το ξύσμα από λεμόνι, πορτοκάλι και λάιμ, τα μυρώνια, το πιπέρι και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα βάζο (ή σε ένα μπολ) και γεμίζουμε το σκεύος με ελαιόλαδο. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk