Σύντομα διεθνή

* Walgreen Co: Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της Walgreen υποχώρησαν στα 436 εκατ. δολάρια, ή 44 σεντς ανά μετοχή, από 443 εκατ. δολάρια, ή 45 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 15,7 δισ. δολάρια, έναντι 14,6 δισ. δολ. Αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 39 σεντς και πωλήσεις 15,7 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Walgreen Co: Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της Walgreen υποχώρησαν στα 436 εκατ. δολάρια, ή 44 σεντς ανά μετοχή, από 443 εκατ. δολάρια, ή 45 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 15,7 δισ. δολάρια, έναντι 14,6 δισ. δολ. Αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 39 σεντς και πωλήσεις 15,7 δισ. δολ.

* ΒΑSF: Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ προτίθεται να υλοποιήσει η μεγάλη γερμανική εταιρεία χημικών στην Ασία ως το 2013, καθώς στοχεύει στην ταχύτερη αύξηση της ζήτησης στην περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ΒΑSF ανακοίνωσε ότι η περιφερειακή στρατηγική της για την επόμενη δεκαετία συμπεριλαμβάνει αύξηση του προσωπικού στην Ασία κατά περίπου 5.000

άτομα από το τρέχον επίπεδο των 15.000. Εξάλλου, η εταιρεία έχει θέσει στόχο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο κατά 2%, έναντι του ρυθμού ανάπτυξης του κλάδου χημικών της περιφέρειας Ασίας- Ειρηνικού, ενώ αν ο εν λόγω στόχος επιτευχθεί θα έχει αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των πωλήσεων ως το 2020. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι στοχεύει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ ως το 2012 μέσω του προγράμματος περικοπής δαπανών.

* ΒΝΡ Ρaribas: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,3 δισ. ευρώ προχωρά η γαλλική τράπεζα, σχεδιάζοντας να επιστρέψει τα κεφάλαια που έχει λάβει από το γαλλικό δημόσιο. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΒΝΡ Ρaribas θα επιστρέψει 5,1 δισ. ευρώ σε μετοχές, άνευ δικαιώματος ψήφου, που κατέχει το γαλλικό δημόσιο. Μετά την αύξηση, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας αναμένεται να ξεπεράσει το 9%. Υπενθυμίζεται ότι ΒΝΡ Ρaribas και Societe Generale έλαβαν συνολικά 8,5 δισ. ευρώ από το γαλλικό δημόσιο για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

* Νewegg: Αρχική δημόσια προσφορά με έκδοση μετοχών αξίας 175 εκατ. δολαρίων σχεδιάζει η εταιρεία λιανικών πωλήσεων στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Νewegg ειδικεύεται σε πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών, hardware και λογισμικού προς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο χρόνος της δημόσιας προσφοράς ή το σύμβολο της μετοχής δεν προσδιορίστηκαν.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk