Υλικά


1 κιλό ώριμα βύσσινα * 1 κιλό ζάχαρη * 1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι και πορτοκάλι (μισό μισό)


Εκτέλεση


Πλένω πολύ καλά τα βύσσινα και τα αφήνω να στραγγίσουν καλά σε ένα σουρωτήρι. Με το ειδικό εργαλείο βγάζω τα κουκούτσια τους, τα βάζω σε μια λεκάνη και τα στύβω καλά για να βγει όλος ο χυμός τους. Μετά τα σουρώνω, βάζω τον χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και αφήνω το σιρόπι να «δέσει». Μόλις «δέσει», προσθέτω τον χυμό, αφήνω το σιρόπι να πάρει δυο-τρεις βράσεις ακόμη και σβήνω τη φωτιά. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό, όπως στο γλυκό βύσσινο. Αφήνω τη βυσσινάδα να κρυώσει. Οταν κρυώσει, τη βάζω σε στεγνά μπουκάλια και τα κλείνω καλά. Τη βυσσινάδα τη σερβίρω σε μεγάλα ψηλά ποτήρια με παγωμένο νερό. Βάζω σε κάθε ποτήρι δύο δάχτυλα βυσσινάδα και γεμίζω το υπόλοιπο με νερό. Προτού σερβίρω την ανακατεύω στο ποτήρι με ένα κουτάλι. Είναι υπέροχο δροσερό καλοκαιρινό κέρασμα.


Σημείωση: Προτού σερβίρω τη βυσσινάδα, προτιμώ να βάζω μέσα στο ποτήρι και 1 κουταλιά του γλυκού γλυκό βύσσινο.