«Γερνάς!» μου πέταξε η κόρη μου όταν της είπα ότι ακόμη δεν έχω δοκιμάσει την κουζίνα του City Bistro. Σε αντίθεση με εμένα, εκείνη έχει κάνει στέκι της το φιλόξενο εστιατόριο της Στοάς Σπυρομήλιου, το οποίο εδώ και έναν χρόνο πέρασε στα χέρια του Χρύσανθου Πανά και – εξυπακούεται – του εξαιρετικού σεφ Νίκου Σκλήρα. […]
Τώρα τελευταία, η σύζυγός μου το έχει παρακάνει με την προσπάθειά της να τρώμε υγιεινά. Είναι γεγονός ότι η πίεσή μου είναι κάπως ανεβασμένη, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να τρεφόμαστε με φαγητό που παραπέμπει σε… νοσοκομείο. Γι’ αυτό κι εγώ πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Οχι, δεν είμαι ανόητος να αρχίσω να ρίχνω […]
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασαν ήδη είκοσι χρόνια από τότε που άνοιξε η Σπονδή! Από τότε, δηλαδή, που άρχισε η εκπαίδευση των Ελλήνων στην υψηλή γαστρονομία. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο ιστορικός του μέλλοντος που θα θελήσει να μελετήσει τις συνιστώσες οι οποίες διαμόρφωσαν τον γαστρονομικό πολιτισμό μας θα πρέπει να θέσει το 1996 […]
Θα ήταν ασεβές, εγώ που δεν είμαι ειδήμων αλλά ένας απλός λάτρης του κρασιού, να κάνω αναλύσεις για το ιστορικό οινοποιείο του Σπυρόπουλου. Το λέω λοιπόν από την αρχή ότι δεν έχω καμία πρόθεση να παραστήσω κάτι που δεν είμαι αλλά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον ιδιαίτερα γοητευτικό αμπελώνα που βρίσκεται στο οροπέδιο […]