«Πού θα πάμε τα κορίτσια μας στις 14 Φλεβάρη;». Ο αιώνια ρομαντικός Κώστας ζητούσε προτού καλά καλά τελειώσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων να φροντίσουμε όλες τις λεπτομέρειες για τη γιορτή των ερωτευμένων. Μάταια τον πείραξα ότι έχουμε περάσει (και εμείς και τα κορίτσια μας) την ηλικία που πρέπει να γιορτάζουμε τον άγιο των ερωτευμένων. «Ισα ίσα!» μου απάντησε: «Λίγο το ’χεις να μας αγαπούν ακόμη, μετά από 35 χρόνια γάμου; Εμείς κι αν πρέπει να γιορτάζουμε!».

Ομολογώ ότι το επιχείρημά του ήταν ατράνταχτο. Ετσι, μπήκα μαζί του στην περιπέτεια να βρούμε ένα εστιατόριο που να τα έχει όλα: και ατμόσφαιρα, και καλό σέρβις, και – προφανώς – εξαιρετικό φαγητό. Και αφού εξετάσαμε διάφορες πιθανότητες, αποφασίσαμε να κάνουμε επιτόπια έρευνα σε εκείνο που μας φάνηκε ο καλύτερος συνδυασμός των παραπάνω. Κάπως έτσι, ένα βράδυ ο Κώστας κι εγώ βρεθήκαμε να τρώμε στο ανακαινισμένο La Suite Lounge του St. George Lycabettus.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να θυμόμαστε πολλές ρομαντικές βραδιές στο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου, αλλά καθώς τα τελευταία χρόνια δεν ζούμε πια στο Κέντρο, είχαμε καιρό να το επισκεφτούμε. Για καλή μας τύχη δε, τις ημέρες εκείνες βρισκόταν στην Ελλάδα ο Ζερόμ Σερ, ο «αστεράτος» (μετρά τρία αστέρια Michelin) γάλλος σεφ που, μαζί με τον Βασίλη Μήλιο, επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου, υπογράφει ένα μενού τόσο ελληνικό και τόσο υψηλών προδιαγραφών, που ο πήχης ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.



Ο γάλλος σεφ Ζερόμ Σερ.

Παραγγείλαμε μεζέδες (χταπόδι, καλαμάρι), παραγγείλαμε ψάρι (σφυρίδα φιλέτο που ήρθε σερβιρισμένη πάνω σε έναν ονειρεμένο πουρέ μελιτζάνας), παραγγείλαμε κρέας (καθώς δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε, οι σεφ μάς εξέπληξαν με μια τριλογία αρνιού που ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω). Ακόμη και σήμερα αδυνατώ να αποφασίσω ποιο απ’ όλα τα πιάτα μού άρεσε περισσότερο. Και τούτο διότι ήταν όλα εξαιρετικά. Υπήρχε δε ένα κοινό θέμα σε όλα: η ελληνικότητά τους. Η οικειότητα των γεύσεων, όμως, δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για τη μαγειρική υψηλών προδιαγραφών από την οποία είχαν προκύψει. Αν σε αυτά προσθέσετε τα πρωτότυπα κοκτέιλ του μπαρ, το άριστο σέρβις για το οποίο φημίζεται το ξενοδοχείο, αλλά και το γεγονός ότι μαζί με τα πιάτα που έρχονται από την κουζίνα έχει κανείς στο πιάτο και όλη την Αθήνα (Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Σαρωνικό), αντιλαμβάνεστε ότι φύγαμε με τη βεβαιότητα πως τα κορίτσια μας θα χαρούν την έκπληξη που τους ετοιμάζουμε για την άλλη εβδομάδα.

La Suite Lounge, ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 7416 191

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.