Ξέρω ότι προδίδω την ηλικία μου, αλλά έχω μια εμμονή με τις γαρίδες κοκτέιλ! Ναι, εκείνες που σερβίρονταν σε ποτήρι του μαρτίνι στα πάρτι των 70s και των 80s. Περιδιάβαζα στους διαδρόμους του Lidl με τα κατεψυγμένα, όταν εντόπισα μια «κορόνα» γαρίδων. «Couronne de crevettes» έγραφε η συσκευασία της σειράς Deluxe, που με την κυκλική τοποθέτησή τους μου θύμισε το αγαπημένο μου πιάτο. Τις έφερα στο σπίτι και περιχαρής άρχισα το μαγείρεμα. Δεν χρειαζόταν και πολύ μαγείρεμα στην πραγματικότητα. Καθαρισμένες από τα κεφάλια και με το εντεράκι ήδη απομακρυσμένο, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να τις βουτήξω (έτσι όπως ήταν κατεψυγμένες) για μερικά λεπτά σε αλατισμένο βραστό νερό στο οποίο είχα προσθέσει ένα φύλλο δάφνης. Περισσότερη ώρα μού πήρε να φτιάξω τη σος. Πέντε κουταλιές κέτσαπ, πέντε κουταλιές μαγιονέζα, μερικές σταγόνες ταμπάσκο, χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μία πρέζα καπνιστή πάπρικα. Εβγαλα τα ανάλογα ποτήρια, έριξα στο κέντρο τη σος, κρέμασα γύρω γύρω τις γαρίδες και φώναξα τη σύζυγό μου να ξαναζήσουμε τα παλιά…

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.