Ο θάνατος του Γερμανού καλλιτέχνη Klaus Pfeiffer στη Νάξο αποκάλυψε και δεκάδες αρχαία αντικείμενα που βρίσκονταν σπίτι του.

Ο 84χρονος Klaus Pfeiffer, σύμφωνα με το naxostimes.gr, πέθανε αιφνίδια στο σπίτι του στη Νάξο το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Οι γείτονές του τον αναζητούσαν επίμονα τις τελευταίες μέρες. Δεν ανταποκρινόταν, όμως, ούτε σε τηλεφωνήματα, ούτε και σε επισκέψεις στο σπίτι του.

Ανησυχώντας για τον 84χρονο, κάλεσαν τις αρχές και αφού εξασφαλίστηκε εισαγγελική εντολή άνοιξαν το σπίτι του. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.

Εντύπωση στις αρχές που εισήλθαν στον χώρο προκάλεσαν και τα αρχαία αντικείμενα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, στο Κάστρο της Χώρας.

Βρήκαν έναν μικρό αρχαίο θησαυρό

Άμεσα κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Διαπίστωσε ότι, όντως, υπήρχαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων.

Τα 48 συνολικά αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, καθώς επίσης και τα 215 αρχαία νομίσματα, καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, το σπίτι φυλάσσονταν από τις αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια, μετά την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από αυτό, σφραγίστηκε.

Στο σπίτι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, καθώς και τα έργα, κυρίως γλυπτά, του Klaus Pfeiffer, η τύχη των οποίων θα καθοριστεί από τη διαθήκη του.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη τα αρχαία αντικείμενα, με την υπόθεση να διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.