Το Μαρόκο γράφει ιστορία. Χάρη στο γκολ του Γιουσέφ Εν Νεσιρί στο 42ο λεπτό η αφρικανική ομάδα, μετά την Ισπανία, απέκλεισε και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ. «Πικρός» αποκλεισμός για τους Πορτογάλους που είχαν τις στιγμές τους για να ισοφαρίσουν αλλά έπεσαν πάνω στον ανίκητο Μπόνο.

Οι Μαροκινοί έδειξαν από νωρίς πως δεν θα παραδοθούν εύκολα απέναντι στην παρέα του CR7, που για ακόμα ένα ματς ξεκίνησε στον πάγκο, και παρά το δυναμικό ξεκίνημα την Πορτογαλίας, ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι, βρήκε το γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Εν Νεσιρί.

Η Πορτογαλία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης με όλους τους τρόπους, ωστόσο οι Αφρικανοί άντεξαν στην πίεση και πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση, όντας η πρώτη αφρικανική ομάδα στην ιστορία που φτάνει στους «4» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ζοάο Φέλιξ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για την Πορτογαλία στο ματς, με τον Μπόνο να έχει απάντηση στη σκαστή κεφαλιά του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο

Εν Νεσιρί απείλησε για πρώτη φορά λίγα λεπτά αργότερα επίσης με κεφαλιά, προειδοποιώντας για αυτό που θα ερχόταν. Οι Πορτογάλοι είχαν σε μεγάλα ποσοστά την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Φέλιξ να προσπαθεί να γίνει ξανά απειλητικός αλλά το σουτ του να βρίσκει στο σώμα του Γιαμίκ και να φεύγει κόρνερ, λίγο μετά το ημίωρο.

Στο 42′ ο Αλάχ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντιόγκο Κόστα έκανε τραγική έξοδο και «έπιασε αέρα», με τον Εν Νεσιρί να μη λέει όχι στο απίστευτο δώρο της άμυνας των Πορτογάλων και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Οι Πορτογάλοι πάλεψαν με «νύχια και με δόντια» να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ο Σάντος πέρασε τον Ρονάλντο ως αλλαγή μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το αποτέλεσμα που έψαχναν δεν ήρθε ποτέ.

Το Μαρόκο άντεξε μέχρι το φινάλε, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Αφρικανούς να πανηγυρίζουν την πιο μεγάλη πρόκριση στην ιστορία της Ηπείρου και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποχωρεί από το γήπεδο μέσα σε λυγμούς, στο τελευταίο παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του σε Μουντιάλ.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58′ Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65′ Τσεντίρα), Ζιγές (82′ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65′ Μπενούν), Μπουφάλ (82′ Τζαμπράν).

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79′ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51′ Κανσέλο), Οτάβιο (69′ Βιτίνια), Νέβες (51′ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69′ Λεάο), Φέλιξ.