Η Αγγλία έβαλε πολύ δύσκολα στη Γαλλία, αλλά ο Χάρι Κέιν αστόχησε από την άσπρη βούλα και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές συνεχίζουν την πορεία τους προς το back to back, με το 2-1 επί των «τριών λιονταριών».

Για ακόμη μία φορά οι Άγγλοι… χτυπήθηκαν από την κατάρα των πέναλτι, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν να αντιμετωπίζει το σούπερ Μαρόκο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

H Γαλλία πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και αφού προειδοποίησε με μία κεφαλιά ψαράκι του Ζιρού στο 11′, έκανε το 1-0 στο 17′ με υπέροχο μακρινό σουτ του Τσουαμενί.

Μετά το γκολ που δέχτηκε, η Αγγλία ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο του ματς. Ο Γιορίς «είπε» όχι δύο φορές σε σουτ του Κέιν, με τον Εμπαπέ να έχει μία καλή στιγμή για τη Γαλλία στο 39′.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Αγγλία έφτασε κοντά στο γκολ με τρομερό σουτ του Μπέλινγκχαμ το οποίο έβγαλε ο Γιορίς στο 47′ και πέντε λεπτά αργότερα οι Βρετανοί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σακά από τον Τσουαμενί.

Ο Κέιν το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1 και έφτασε τα 53 γκολ με το εθνόσημο, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ρούνεϊ.

Με τη σέντρα ο Ραμπιό με σουτ «άγγιξε» το 2-1, αλλά ο Πίκφορντ έσωσε και στο 70′ ο Μαγκουάιρ έφτασε κοντά στην ανατροπή, με την κεφαλιά του να γλείφει το δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Το γκολ που έκρινε τελικά το ματς, ήρθε στο 77′. Ο Γκριεζμάν έκανε σέντρα για τον Ζιρού που με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 2-1 για τους «μπλε».

Κι όμως, η Αγγλία είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 81′ ο Μάουντ κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο του Ερναντές, με τον Κέιν αυτή τη φορά να στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ράσφορντ με εκτέλεση φάουλ δεν κατάφερε να βρει εστία και το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Γάλλους στα ημιτελικά και τους Άγγλους να επιστρέφουν σπίτι.

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (90+8′ Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Χέντερσον (79′ Μάουντ), Ράις, Μπέλινγκχαμ, Σακά (79’ Στέρλινγκ), Κέιν, Φόντεν (85′ Ράσφορντ).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ραμπιό, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού.