Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022 έχει ξεκινήσει με τους διοργανωτές να έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων.

Όπως αναφέρουν το πρόγραμμα «θα εμβαθύνει στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς η παγκόσμια οικονομία αναζητά αντίδοτα για να επουλώσει τις πληγές από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και από τις σοβαρές παρενέργειες της πανδημίας Covid-19.»

Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως: «Ο αντίκτυπος από την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ενέργειας, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τους επερχόμενους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, εντείνουν την πίεση στην προσπάθεια πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών να εξασφαλίσουν κερδοφορία, κεφαλαιακή αξία και αποτελεσματική διαχείριση του 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα φετινά Ποσειδώνια είναι η εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι φορείς της ναυτιλίας αλλά και όλοι οι σχετιζόμενοι με τον κλάδο φορείς λήψης αποφάσεων, ρυθμιστικές αρχές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παγκόσμιοι ηγέτες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo και θα προσφέρει στους συνέδρους και στους οικοδεσπότες μία πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για γνώση, αλληλεπίδραση και δικτύωση, έπειτα από την τετραετή παύση που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή.

«Η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενο του φετινού προγράμματος, με εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις που δίνουν τροφή για σκέψη, δυναμικές παρουσιάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό πνεύμα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στην προσπάθειά της για επιτυχίες μέσα σε αυτή την γεμάτη οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις συγκυρία», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτών της Έκθεσης.

Το TradeWinds Shipowners Forum θα ανοίξει το συνεδριακό πρόγραμμα με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη διαχείριση της επίκαιρης πρόκλησης για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.

Με θέμα «Αδράξτε τη στιγμή στην Ενεργειακή Μετάβαση», το TradeWinds Forum θα φιλοξενήσει τρεις δυνατές συζητήσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ στελεχών και κορυφαίων παραγόντων του κλάδου. Ορισμένα κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως ομιλητές στο Φόρουμ, ανάμεσά τους οι Χάρης Βαφειάς, Stealth Maritime Corp, Αγγελική Φράγκου, Navios Maritime Holdings, Ευάγγελος M. Μαρινάκης, Capital Maritime & Trading Corp., Γιάννης Κούστας, Danaos Corporation, Νίκος Τσάκος, Tsakos Energy Navigation, John Michael

Radziwill, C Transport Maritime, Alex Χατζηπατέρας, Dorian LPG, Christopher J. Wiernicki, ABS κ.ά.