Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκονται οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid. Το Παννατικό Συντονιστικό τους Όργανο αποφάσισε μία σειρά δράσεων μέσα στο Μάιο μεταξύ των οποίων, πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή, παρέμβαση στο Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αίτημα την πραγματοποίηση απεργιών ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και κλιμάκωση με 48ώες κινητοποιήσεις στις 26 και 27 Μαίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παννατικού Συντονιστικού Συμβασιούχων COVID.

« –  Πέμπτη 19 ΜΑΗ, 11πμ, NEA Πανελλαδική Συγκέντρωση Συμβασιούχων Covid έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βας. Σοφίας 15) και πορεία στη Βουλή.

–  Δευτέρα 16 Μάη, 9πμ, Παρέμβαση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ζητάμε ΑΠΕΡΓΙΕΣ ενάντια στις απολύσεις 4.500 εργαζόμενων.

–  ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρες κινητοποιήσεις 26 και 27 Μάη.

–  ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ

–  Καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες

–  ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους/ες

Ξεκίνησαν οι Απολύσεις συναδελφισσών και συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τις 31Μάη πάνω από 4.500 εργαζόμενοι/ες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή «της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας» και κάλυψαν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας θα βρεθούν στην ΑΝΕΡΓΙΑ.

Την ίδια ώρα που η πανδημία συνεχίζεται με χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας καθημερινά, ενώ η ακρίβεια καλπάζει και η ανεργία έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη στέλνουν 4.500 οικογένειες στην ακραία φτώχια.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι που για δυο χρόνια υπήρξαν “οι ηρωίδες και οι ήρωες” της πανδημίας, σήμερα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Στην καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Βοήθεια στο Σπίτι, τη φύλαξη, τα κοιμητήρια, οδηγοί, κλητήρες, επόπτες/τριες υγείας, εργαζόμενοι στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα βρεφοκομεία, τα σχολεία και στα δημοτικά γιατρεία σε όλες τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις στους ΟΤΑ Α’ και Β’ σε όλη τη χώρα, για 2 χρόνια τώρα είδαμε τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας και καλύψαμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ Ανάγκες όπου και αν εργαστήκαμε.

Υπουργός Μ. Βορίδης με απαράδεκτες δηλώσεις ξανά και ξανά υποτιμάει την εργασία μας και την εμπειρία που αποκτήσαμε τα τελευταία δύο σκληρά χρόνια και με ύπουλες μεθοδεύσεις και νυχτερινές τροπολογίες μετατρέπει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε απάνθρωπους μηχανισμούς απολύσεων Όμως οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid σε όλη την Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία.

· Πέμπτη 19/5, 11πμ, καλούμε σε ΝΕΑ μεγάλη Συγκέντρωση έξω από το Υπ. Εσωτερικών και Πορεία στη Βουλή.

· Δευτέρα 16/5, 9πμ καλούμε σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να στηρίξει με ΑΠΕΡΓΙΕΣ τις κινητοποιήσεις μας.

Καλούμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους χιλιάδες συναδέλφους (μόνιμους και συμβασιούχους) να σταθούν στο πλευρό μας, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας για παραμονή στην εργασία και να καλέσουν ΑΠΕΡΓΙΕΣ ενάντια στις απολύσεις μας.

Πέμπτη 26 Μάη και Παρασκευή 27 Μάη, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρες κινητοποιήσεις – Συντονιζόμαστε με τους χιλιάδες συναδέλφους μας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και οργανώνουμε μεγάλη Πανελλαδική Διαδήλωση Συμβασιούχων Covid έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βας. Σοφίας 15) και Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις! ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID ΟΤΑ».