Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, έπειτα από την ανακοίνωση του πορίσματος του ιατροδικαστή, ο οποίος αποδίδει το θάνατό της σε δηλητηρίαση από κεταμίνη, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να παραμένει προφυλακισμένη.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έλαβε αίμα και ούρα από την άτυχη 9χρονη και πραγματοποίησε τοξικολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκαν: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Μάλιστα, στο ίδιο πόρισμα προτείνεται και η εκταφή της σορού του 9χρονου κοριτσιού, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως σε όλα όσα πέρασε, πριν τελικά οδηγηθεί στον θάνατο, με την εξέταση νέων στοιχείων, όπως οι τρίχες που μπορεί να δείξουν αν είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν το θάνατο του άτυχου παιδιού.

Παράλληλα, αρκετοί είναι εκείνοι που ανέφεραν ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν παρόμοιες ουσίες και στα δείγματα που έχουν διατηρηθεί από τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ίριδα, που βρήκαν μυστηριωδώς το θάνατο σε προηγούμενο χρόνο.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έσπευσε να τονίσει ότι δύσκολα θα προκύψουν νέα συμπεράσματα, καθώς τα δείγματα είναι παλιά.

«Η τοξικολογική επανεξέταση στα ιστολογικά παρασκευάσματα σε Μαλένα και Ίριδα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να μας δώσει αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. Πρώτον λόγω της δυσκολίας του υλικού και δεύτερον λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει από τη μονιμοποίηση των ιστών» τόνισε ο κ. Λέων.

Στο ζήτημα του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας είχε αναφερθεί και στο τελευταίο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σημείωσε ότι αν οι εξετάσεις που θα γίνουν για τους άλλους δύο θανάτους δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο να διαταχθεί η εκταφή των δύο παιδιών.

Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσουν οι ειδικοί να λάβουν νέα δεδομένα από τα παιδιά, όπως τρίχες που θα σταλούν για ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.