ΠΑΓΝΗ – Κατάργησε τα δωρεάν rapid test ακόμα και για τους καρκινοπαθείς – Βρίσκονται σε απόγνωση

Αντιμέτωποι με δραματικά αδιέξοδα βρίσκονται γιατροί και ασθενείς στην Κρήτη από την ένταση της πίεσης στα νοσοκομεία του νησιού, την ώρα που καταργούνται τα δωρεάν rapid test εντός του νοσοκομείου ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς

Σε απόγνωση βρίσκονται από προχθές Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο ΠΑΓΝΗ καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test πριν μπουν στο νοσοκομείο, ή να περιμένουν επί ώρες στην ουρά για δωρεάν test.

Δραματικά αδιέξοδα

Αντιμέτωποι με δραματικά αδιέξοδα βρίσκονται γιατροί και ασθενείς στην Κρήτη από την ένταση της πίεσης στα νοσοκομεία του νησιού, την ώρα που καταργούνται τα δωρεάν rapid test εντός του νοσοκομείου ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ειδικότερα, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου βρίσκονται από προχθές Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, σε απόγνωση.

Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο.

Η δεύτερη επιλογή που έχουν όσοι ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν rapid test είναι να περιμένουν για ώρες στις ουρές σε ανοικτούς χώρους και πλατείες, ώστε ένα εξεταστούν δωρεάν, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη.

Η περιπέτεια 82χρονης κατάκοιτης

Ενδεικτική του αδιεξόδου στα νοσοκομεία είναι και η περιπέτεια 82χρονης κατάκοιτης ασθενούς με εξαιρετικά σοβαρά χρόνια προβλήματα, η οποία νοσηλεύτηκε στη Mονάδα Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Η Μαρία Περισυνάκη βρέθηκε θετική πριν από 9 μέρες, υποστηρίχθηκε με οξυγόνο και ξεπέρασε τον κίνδυνο με τη βοήθεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η θέση της στη Mονάδα Covid πρέπει να αδειάσει, όμως, η επιστροφή στο σπίτι της είναι αδύνατη, όπως εξηγεί με δάκρυα στα μάτια ο 85χρονος σύζυγος της.

Και οι δύο νοσηλεύτριες που τη φρόντιζαν ως κατάκοιτη στο σπίτι αρνούνται πλέον να τη φροντίσουν, αφού τα τεστ στα οποία υποβάλλεται δείχνουν πως παραμένει θετική.

Ο σύζυγός της κάνει δραματική έκκληση να μην μεταφερθεί στη Νεάπολη, κίνηση που αποτελεί όμως, σύμφωνα με τους γιατρούς, τη μόνη λύση.

«Παρείχαμε κάθε δυνατή φροντίδα στην ασθενή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρουσιάζει κατακλίσεις. Η μόνη λύση είναι να μεταφερθεί στη Νεάπολη, πρέπει να φροντίσουμε τους υπόλοιπους ασθενείς που χρειάζονται παροχή οξυγόνου» λένε.

Πηγή: neakriti

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία