Τηλεφωνική συνομιλία με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με την Ελλάδα να συνεχίζει τον διπλωματικό αγώνα προκειμένου να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με την Τουρκία και να «πιέσει».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η συνομιλία έγινε σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.
Η ανάρτηση Δένδια
I spoke by phone to #EU #HRVP @JosepBorrellF. Developments in #EasternMediterranean in focus. pic.twitter.com/M2cSQbCW8y
— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 31, 2020

![Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis από 2 ως 12 Σεπτεμβρίου [χάρτης]](https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/08/31/Oruc-Reis-450x253.jpg)




