Πώς θα ζητάτε έγγραφα από το Δημόσιο τώρα που είμαστε σε καραντίνα

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε στο Mega για τις αλλαγές στα ΚΕΠ

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΚΕΠ και την εξασφάλιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία το υπουργείο οφείλει να τρέξει γρηγορότερα από τις εξελίξεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι πλατφόρμες του υπουργείου», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτή η διαδικασία.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν έτοιμη τον Ιούνιο, αλλά δεδομένων των συνθηκών θα είναι ανοιχτή στο κοινό την ερχόμενη βδομάδα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα παρέχει να κάνουν αίτηση για υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση.

Για το γνήσιο της υπογραφής και τις δύο προαναφερθείσες ανάγκες δε θα χρειάζεται η φυσική παρουσία, αλλά ο κάθε πολίτης θα μπορεί να το κάνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του με τους κωδικούς του taxis, υποστήριξε ο υφυπουργός.

«Ταυτόχρονα για να αποσυμφοριστεί η κατάσταση στα ΚΕΠ, οι αιτήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά αλλά και τηλεφωνικά για αυτήν την περίοδο», εξήγησε.

«Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πηγαίνει ο πολίτης αυτοπροσώπως με όλα τα μέτρα πρόληψης», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η διαδικασία έχει ως εξής: Γίνεται είσοδος στο ΚΕΠ μέσω της ψηφιακή πλατφόρμας και κατατίθεται το αίτημα. Διαφορετικά γίνεται τηλεφωνική κλήση στο ΚΕΠ της εκάστοτε περιοχής και ακολουθείτε η ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια, συνεργείο, θα παραδίδει το έγγραφο για το οποίο έχει γίνει αίτηση, στην αντίστοιχη διεύθυνση που έχει καταχωρηθεί στο σύστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk