Κορωνοϊός: Οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας για την πρόληψη μετάδοσης στους εργασιακούς χώρους

Ο σκοπός αυτών των οδηγιών είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό-2019 SARS-CoV-2 σε εργασιακούς χώρους εν γένει, με την επιφύλαξη ειδικότερων προβλέψεων για συγκεκριμένα περιβάλλοντα εργασίας

Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίζονται σε αντίστοιχες οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και τις προβλέψεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Ο σκοπός αυτών των οδηγιών είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό-2019 SARS-CoV-2 σε εργασιακούς χώρους εν γένει, με την επιφύλαξη ειδικότερων προβλέψεων για συγκεκριμένα περιβάλλοντα εργασίας (π.χ. νοσοκομεία).

Οι οδηγίες

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν οδηγίες για τον εργοδότη και τους εργαζομένους.

Οι οδηγίες προς τον εργοδότη αναφέρονται στα οργανωτικά μέτρα, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και ατομικής προστασίας, τα περιβαλλοντικά μέτρα καθώς και τις γενικές οδηγίες απολύμανσης των εργασιακών χώρων.

Οι οδηγίες στους εργαζομένους περιορίζονται στις γενικές οδηγίες ατομικής ευθύνης και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης των συμπτωμάτων σε εργαζόμενο κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Μπορείτε εδώ να δείτε τα μέτρα από το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk