Υπουργείο Εξωτερικών: Αλλαγές στο ωράριο υπηρεσιών

Σε τροποποίηση του ωραρίου και του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων Ελλήνων, της Μεταφραστικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών

Σε τροποποίηση του ωραρίου και του τρόπου λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών του προχωράει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, το υπουργείο Εξωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ τροποποιεί το ωράριο και τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων Ελλήνων, της Μεταφραστικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου.

Εξυπηρέτηση και πληροφόρηση πολιτών και αποδήμων

Ειδικότερα όσον αφορά το Τμήμα Επικυρώσεων του ΚΕΠΠΑ (Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων Ελλήνων) και στο πλαίσιο μέτρων προφύλαξης έναντι λοιμώξεως (COVID-19), το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι το ωράριο συναλλαγής με το κοινό θα είναι από τις 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. και διευκρινίζει:
Όσον αφορά το Τμήμα Επικυρώσεων του ΚΕΠΠΑ (Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων Ελλήνων) και στο πλαίσιο μέτρων προφύλαξης έναντι λοιμώξεως (COVID-19) θα ακολουθήσουν τα ακόλουθα ωράρια και μέτρα:

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: μόνο επικύρωση εγγράφων για τα οποία δεν απαιτείται παράβολο (ελληνικά δημόσια έγγραφα)
Τρίτη-Πέμπτη: μόνο επικύρωση εγγράφων για τα οποία απαιτείται παράβολο (προέλευσης αλλοδαπών αρχών)
Σημειώνει ακόμα ότι η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και περιορισμένη ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους
Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του τμήματός του (https://www.mfa.gr/kep-politon-kai-apodimon-ellinon.html) προς ενημέρωση περί των διαδικασιών επικύρωσης και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Μεταφραστική υπηρεσία και Αρχείο

Σε ό,τι αφορά τη Μεταφραστική Υπηρεσία σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα ακολουθηθούν τα ακόλουθα ωράρια και μέτρα:
Ωράριο συναλλαγής με το κοινό: 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. .
Παραλαβή εγγράφων για μετάφραση: Μόνο Τρίτη και Πέμπτη. Τις υπόλοιπες μέρες θα γίνεται παράδοση έτοιμων μεταφράσεων με την προσκόμιση της απόδειξης παραλαβής.
Σημειώνει προσέτι πως η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και περιορισμένη ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους.
Ομοίως απευθύνει έκκληση στους πολίτες κατά την περίοδο που ισχύουν τα προληπτικά μέτρα να προσέρχονται στην Υπηρεσία μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι.
Τέλος, για την Υπηρεσία Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου γνωστοποιεί πως από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, το Αναγνωστήριο θα είναι ανοικτό μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 09.30 έως 14:30.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk