Κορωνοϊός: Αναχώρησε το «Blue Star Mykonos»

Αναχώρησε από τη Λήμνο το μεσημέρι της Πέμπτη το «Blue Star Myconos» που έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι από τα ξημερώματα καθώς ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού

Αναχώρησε από τη Λήμνο το μεσημέρι της Πέμπτη το «Blue Star Myconos» που έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι από τα ξημερώματα καθώς ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού.

Το πλοίο θα συνεχίσει το υπόλοιπο δρομολόγιό του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Τι συνέβη

Ειδικότερα, στις 21:35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε να πάει στο λιμάνι ασθενοφόρο να παραλάβει μέλος του πληρώματος το οποίο εμφάνιζε πυρετό. Τελικά, το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Τη στιγμή εκείνη, ο καπετάνιος ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς από το πλοίο καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Ωστόσο είχαν αποβιβαστεί επιβάτες και κάποιοι είχαν ήδη επιβιβαστεί.

Καταγγελίες από επιβάτες

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA για την πορεία του πλοίου μέχρι τη Λήμνο και την κατάσταση που επικρατεί εντός του, καταγγέλλοντας καθυστέρηση στην ενημέρωσή τους για το περιστατικό.

«Δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το πλοίο από τη στιγμή που το περιστατικό διαπιστώθηκε στην Καβάλα» δήλωσε επιβάτης του πλοίου και περιέγραψε το χρονικό της πορείας του. Όπως είπε, για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, οι επιβάτες ενημερώθηκαν στις 06:00 το πρωί, τέσσερις περίπου ώρες μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Λήμνου.

«Το διάστημα αυτό, η ενημέρωση από το προσωπικό αφορούσε στην αναμονή έγκρισης από το λιμεναρχείο της Λήμνου για αναχώρηση από εκεί, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους της καθυστέρησης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία «το πρωί οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω ύποπτου κρούσματος κοροναϊού, το πλοίο δεν μπορεί να αναχωρήσει και ότι θα περιμένουν οκτώ ώρες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Σημειώνεται πως το ύποπτο κρούσμα βρισκόταν ήδη μέσα στο πλοίο, το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά, όταν ο κόσμος επιβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και από εκεί μεταφέρθηκε σε δομή υγείας.

Όπως αναφέρει η επιβάτης του πλοίου, στο εσωτερικό του επικρατεί έντονη ανησυχία και εκνευρισμός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk