Με τα κρούσματα του κοροναϊού να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στη χώρα αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού των εργαστηρίων που κάνουν την εξέταση, το τεστ για τον Covid-19.

Από αύριο, Πέμπτη, θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικόν και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα).

Τι πρέπει να κάνουμε

Υπενθυμίζεται ότι όπως συστήνουν οι ειδικοί αν πιστεύουμε ότι έχουμε συμπτώματα ή έχουμε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα κοροναϊου επικοινωνούμε με τον αριθμό 1135 και δεν πραγματοποιούμε επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔY.

Μέσω του αριθμού θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες για τι θα πρέπει να κάνει ο πολίτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δίνεται αιματολογικό δείγμα προς εξέταση και το αποτέλεσμα κοινοποιείται την ίδια μέρα.

Σημειώνεται ότι εξετάσεις για να διαπιστώσει κανείς εάν είναι θετικός ή όχι στον κοροναϊό προσφέρουν και ιδιωτικά θεραπευτήρια, ωστόσο οι τιμές είναι τσουχτερές, αφού τις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρεται πακέτο υπηρεσιών.

Χειρουργεία μόνο για έκτακτα περιστατικά στα νοσοκομεία

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα που δεν μπορούν να αναβληθούν θα χειρουργούνται στο εξής και μέχρι νεωτέρας, στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αλλάζει το πρόγραμμα των χειρουργείων.

Επίσης αναστέλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μέχρι νεωτέρας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά το απόγευμα της Τετάρτης «λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων».

Στα 99 τα κρούσματα σε όλη την χώρα

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε το υπουργείου Υγείας στη χώρα μας, ανεβάζοντας σε 99 το συνολικό αριθμό όσων νοσούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.