Στη λήψη μέτρων κατά του κοροναϊού έχει προβεί εδώ και κάποιες μέρες ο δήμος Γαλατσίου, ενώ το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα (10/3).

Στο MEGA μίλησε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, όπου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προέβη στη λήψη των μέτρων αυτών, αλλά και τι ζητάει από το υπουργείο Παιδείας.

«Αυτό που ζητάμε είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία για να υπάρξει ηρεμία στη σχολική κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Τα ΚΑΠΗ, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν ήδη κλείσει, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχουν σταλεί σπίτι τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από ‘κει.

Πρόκειται για προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, αφού κατά τον ίδιο, «η πρόληψη είναι το σημαντικότερο πράγμα».

«Τα μέτρα τα πήραμε γιατί η υγεία των συμπολιτών μας είναι το σημαντικότερο πράγμα για εμάς», τόνισε και πρόσθεσε πως «εμπιστευόμαστε λοιμωξιολόγους και συνεργαζόμαστε με ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες».