Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή Διαβολόρεμα στη Λέσβο μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τις συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους διαδηλωτές στο Διαβολόρεμα της Λέσβου υπάρχουν 43 αστυνομικοί που έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν, ενώ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν σφαίρες.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πυροβόλησε αστυνομικός στον αέρα προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος, καθώς στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα.

Ντου» σε ξενοδοχείο που έμεναν τα ΜΑΤ – 8 τραυματίες

Επεισόδια προκλήθηκαν εκτός από τη Λέσβο και στη Χίο το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς πολίτες μπούκαραν σε δύο ξενοδοχεία όπου μένουν αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 8 αστυνομικοί, ενώ έχουν προκληθεί φθορές και σε αστυνομικό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τη 13:00 μ.μ. κάτοικοι της Χίου ξεκίνησαν διαμαρτυρία έξω από δύο ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο νησί, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που πρόσφεραν στέγη στους αστυνομικούς.

Ωστόσο η ένταση γρήγορα κλιμακώθηκε και τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν.

Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός ανδρών των ΜΑΤ

Σοκ προκαλεί το βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει κατοίκους στη Χίο να μπουκάρουν σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί και να τους χτυπούν, ακόμη κι αν είναι ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Ειδικότερα, στο βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν στο δωμάτιο ξενοδοχείου και να ξυλοκοπούν άνδρα των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια η ίδια ομάδα λιντσάρει δεύτερο άνδρα των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια πετούν ρούχα και προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών από τα δωμάτια.