Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας Ζευς, που έσκισε τους αιθέρες στην Θεσσαλονίκη, έκλεισε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του επισμηναγού

«Τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» σήμανε από το κόκπιτ, η φωνή του επισμηναγού Δημήτρη Βολακάκη.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Λίγο νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε τις δυνατότητές του όπως και τους επιδέξιους χειρισμούς του πιλότου, με ελιγμούς που «κόβουν» την ανάσα αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πάνω από 650 μίλια την ώρα.

Η συνομιλία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Στον επισμηναγό Βολακάκη μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας φανερά συγκινημένος: «Ο λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνου μας.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει».

«ΖΕΥΣ» – Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), όπως γράφει και η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.