Κομμένη στα… δύο είναι η χώρα από σήμερα μέχρι και τα τέλη Ιουνίου 2020, καθώς το διάστημα αυτό θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται εργασίες για την ενίσχυσή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, οι εργασίες στη γέφυρα των Τεμπών που θα πραγματοποιήσει η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου του 2020, γεγονός που σημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των δύο σηράγγων.

Η γέφυρα παραδόθηκε σε δημόσια χρήση το 1960 και μέχρι το 2017, όπου δόθηκαν σε κυκλοφορία οι σήραγγες των Τεμπών, αποτέλεσε τμήμα του εθνικού οδικού άξονα που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Ελλάδα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που από σήμερα τίθενται σε ισχύ, έχει ανακοινωθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ότι αποκλείεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ/θ 11+950) επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσής της, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα (21-10-2019) έως και την Τρίτη (30-06-2020).

Η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:

  • Α/Κ Ευαγγελισμού – παράκαμψης και κυκλικού κόμβου. Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού.
  • Ι/Κ Τεμπών. Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου.
  • Ι/Κ Ομολίου – οικισμού Περαταριάς. Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου
    Αντίστοιχα, η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού κομβίδιου κυκλικής κίνησης.
  • Ι/Κ Πυργετού – Η/Κ Ραψάνης. Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.