Η Leave.eu, η επίσημη ομάδα καμπάνιας που υποστηρίζει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκάλεσε μεγάλο αναβρασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση στο Twitter, κατά της Ανγκελα Μέρκελ.

Η Leave.eu εξέφρασε την δυσαρέσκεια της μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε η γερμανίδα καγκελάριος με τον βρετανό πρωθυπουργό, στην οποία υποστήριξε πως «είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία», εκτός αν συμφωνήσει να παραμείνει εντός της τελωνειακής ένωσης η Βόρεια Ιρλανδία.

Η ανάρτηση στο Twitter έγραφε: «Δεν κερδίσαμε δύο παγκόσμιους πολέμους για να μας κάνει κουμάντο μία κ@λογερμανίδα».

Απόδειξη των πραγματικών «ευρωπαίων φίλων» της Βρετανίας

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο RT, με την ανάρτηση της η ομάδα του Leave.eu σχολίασε την αντίδραση της Μέρκελ ως απόδειξη των πραγματικών «Ευρωπαίων φίλων» της Βρετανίας.

Το μήνυμα στο Twitter έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «απαράδεκτο, προσβλητικό και ξενοφοβικό».

Κι αυτό γιατί η λέξη «Kraut» αποτελεί πολύ προσβλητικό χαρακτηρισμό για τους Γερμανούς. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα κατά κόρον από τους Βρετανούς και τους συμμάχους τόσο στον Α′ όσο και στον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.