• Αναζήτηση
 • Η Τουρκία «μαγειρεύει» νέες κατηγορίες ώστε να μην αποφυλακιστεί ο Ντεμιρτάς

  Μετά την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης του πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο γενικός εισαγγελέας της Αγκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, απαγγέλλοντάς του νέες κατηγορίες και στερώντας του τη δυνατότητα να εγκαταλείψει, έστω και υπό όρους, τη φυλακή.

  Η αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προβλέπεται να μπλοκαριστεί εξαιτίας απόφασης που εξέδωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας της Αγκυρας με την οποία δίνει εντολή για την εκ νέου σύλληψη του κούρδου πολιτικού ηγέτη με νέες κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

  Στη φυλακή από το 2016

  Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, σε πολυάριθμες υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με την τρομοκρατία. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 142 ετών στην κύρια δίκη του.

  Στις 2 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο στην Σινκάν, κοντά στην Αγκυρα, είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή του υπό όρους στο πλαίσιο της κύριας δίκης του, ωστόσο ο κούρδος ηγέτης παραμένει στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή για προηγούμενη καταδίκη του.

  Το HDP ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Ντεμιρτάς υπέβαλαν χθες αίτημα για την αποφυλάκισή του υπό όρους.

  Νέα έρευνα

  Οι εισαγγελείς τότε ξεκίνησαν νέα έρευνα εναντίον του και εναντίον της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, της άλλης πρώην συμπροέδρου του κόμματος, ζητώντας τη σύλληψή τους, δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

  «Η απόφαση της εκ νέου σύλληψης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ είναι ο σφαγιασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου για μια ακόμη φορά», τόνισε το HDP με ανάρτηση στο twitter, μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

  Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Αγκυρα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

  «Δεν υπάρχει δικαστικό σύστημα, καμία δικαιοσύνη, κανένα δίκαιο, κανένας δικαστής. Οχι μόνο για μας, αλλά ούτε για κανέναν από σας», ανέφερε νωρίτερα στο twitter ο Ντεμιρτάς, γνωστοποιώντας την έναρξη νέας έρευνας εις βάρος του.

  Πηγή: ΑΠΕ

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk