Στην εκπομπή One Direct μίλησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και το στέλεχος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Για την διαχείριση και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Ελλάδα, το στέλεχος του ΚΚΕ επεσήμανε πως «η τεχνολογία και η επιστήμη έχει λύσει τα προβλήματα αυτά, αλλά ας όψονται τα συμφέροντα. Τσακώνονται οι ιδιώτες για το πώς και ποιος θα μπει στην ανακύκλωση και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Εμείς ως κόμμα έχουμε πρόταση και για την Κέρκυρα και αλλά και για όλη την χώρα. Ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση. Αυτή την ευθύνη θα την έχει κράτος, με έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης. Είναι μια λύση που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία. Αυτή είναι η πρόταση μας ως κόμμα. Δεν πρέπει να τη χρεωθεί ο λαός».

Από την πλευρά του, ο «γαλάζιος» βουλευτής, αντιτάχθηκε στο παραπάνω μοντέλο. «Όπου δεν υπήρξε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απέτυχε το μοντέλο που λέτε για την διαχείριση και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σέβομαι το ΚΚΕ. Οι παππούδες μου ως καπνεργάτες στην Καβάλα ήταν κομμουνιστές. Ωστόσο, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτή την ιδεοληπτική προσέγγιση του ‘’όλα πρέπει να τα κάνει το κράτος’’. Και το λέω με πολύ σεβασμό στην ιστορία του ΚΚΕ» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εμείς μιλάμε για την υγιή επιχειρηματικότητα. Για όσους πληρώνουν τους εργαζομένους, που επανεπενδύουν στις επιχειρήσεις τους και σέβονται το περιβάλλον. Αυτό το επιχειρείν θέλουμε» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Στη συνέχεια η κουβέντα κινήθηκε στα εργασιακά ζητήματα. Για τους συνδικαλιστές, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε πως «δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές καλοί. Πολλοί οδήγησαν με τη στάση τους πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο».

Σχετικά με τα εργασιακά και τους εργαζομένους, τόνισε απευθυνόμενος στο στέλεχος του ΚΚΕ ότι «οι εργαζόμενοι δεν ακούν αυτά που λέτε. Το 40% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές δεν είναι πλούσιοι. Είναι κατά βάση άνθρωποι του μόχθου, ντελιβεράδες. Και με το νέο νόμο προσπαθούμε να τους προστατέψουμε».

Η κ. Μπαλού αντέτεινε πως «κακοί συνδικαλιστές είναι αυτοί που υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας» και πως «με όλη την αντεργατική νομοθεσία που πέρασε και θα συνεχίσει να περνάει καταστέλλονται οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Είμαστε σε μια εποχή που η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλλει τη λεγόμενη κανονικότητα, στην οποία θα αναζητούμε κάθε μέρα μια δουλειά για κάποιες ώρες. Να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με ψίχουλα και οι γονείς μας χωρίς συντάξεις» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Πηγή: onetv.gr