825.000 αλλοδαποί πήραν ευρωπαϊκή υπηκοότητα

Οι περισσότερες ελληνικές υπηκοότητες δόθηκαν το 2017 σε Αλβανούς, μ΄ένα ποσοστό ρεκόρ που φθάνει το 97%

Ας αρχίσουμε από την Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία. Οι περισσότερες ελληνικές υπηκοότητες δόθηκαν το 2017 σε Αλβανούς, μ΄ένα ποσοστό ρεκόρ που φθάνει το 97%

Πάμε στην Κύπρο, όπου η υπηκοόητα δίνεται μόνον σε πλουσίους δηλαδή σ΄όσους κάνουν επενδύσεις στην Κύπρο ή καταθέτουν σε κυπριακές τράπεζες χρήματα .

Οι Ρώσοι υπήκοοι ήταν η κυριότερη εθνικότητα η οποία πήρε ευρωπαϊκή υπηκοότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat με τις συνολικές υπηκοότητες να φτάνουν τις 5517. Ειδικότερα, 1315 Ρώσοι υπήκοοι έλαβαν κυπριακό διαβατήριο και επομένως και ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν και Βρετανοί που θέλουν την κυπριακή υπηκοότητα. Συγκεκριμένα: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Βρετανοί με 502 κυπριακά διαβατήρια και ακολουθούν οι Ουκρανοί με 481.

Με βάση τα στοιχεία 825.000 άτομα απέκτησαν ευρωπαϊκή υπηκοότητα με την πλειοψηφία των διαβατηρίων να δίδεται από την Ιταλία (18% επί του συνόλου των διαβατηρίων), το Ηνωμένο Βασίλειο (15%) , την Γερμανία και την Γαλλία (14%) ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Σουηδία (8%).

Οι περισσότεροι υπήκοοι τρίτων χωρών προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλβανία, την Ινδία και την Τουρκία. Στην Ελλάδα και την Ιταλία η πλειοψηφία της ευρωπαϊκής υπηκοότητας δόθηκε προς Αλβανούς υπηκόους σε ποσοστό 97% επί του συνόλου ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο 50% επί του συνόλου των ευρωπαϊκών διαβατηρίων δόθηκε σε Ινδούς υπηκόους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk