Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίματα στο Αίγιο και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις του Δήμου Αιγιαλείας το τελευταίο δίμηνο. Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει παντού λόφους, η οσμή είναι έντονη και οι κάτοικοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου τονίζει πως παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια, που έχουν γεμίσει τους δρόμους, τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους, τις όχθες των ποταμών και τις παραλίες. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα εντονότερο το επόμενο διάστημα με την άφιξη των καλοκαιρινών εκδρομέων.

Μέσα σε όλα αυτά μια υπάλληλος του δήμου που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, δέχτηκε επίθεση από πολίτη, που διαμαρτυρόταν για την κατάσταση με τα σκουπίδια.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο aigialeia24.gr: «Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, συνάδελφος οδοκαθαρίστρια, μέλος του Συλλόγου μας που εργαζόταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από «αγανακτισμένο» πολίτη ο οποίος την εξύβριζε χυδαία για αρκετή ώρα, όταν δε, η συνάδελφος του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον γιατί την βρίζει, ο «αγανακτισμένος» πολίτης της επιτέθηκε πιάνοντας την από το λαιμό με σαφή σκοπό να της προκαλέσει ασφυξία. Για όλα τα ανωτέρω έχει γνώση και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα…»