Μετά τις καταιγίδες ο καιρός αλλάζει άρδην και ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα με αποτέλεσμα να αναμένεται ένα θερμό διήμερο την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει τις επόμενες τουλάχιστον 2 ημέρες, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνα διότι οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν θα αγγίξουν ακραίες τιμές. Μπορούμε απλά όμως να κάνουμε λόγο για μια μέτριας έντασης θερμή εισβολή, μικρής διάρκειας όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36°C και μάλιστα τοπικά θα αγγίξει και τους 37-38°C.

Οι περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και Παρασκευής θα επηρεαστούν είναι οι εξής ακόλουθες :

  • Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
  • Δυτική Στερεά
  • Δυτική Πελοπόννησος
  • Ανατολική Στερεά (τοπικά)
  • Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

Όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, στα τμήματα που σας προανέφερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όμως αυτό, ακόμη και αν συμβεί, θα είναι για πολύ λίγες περιοχές της χώρας. Πάντως η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία.

Ακολουθεί ο χάρτης :