Την Τετάρτη (17/4) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης συμφώνησε για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση της Νέας Τούμπας υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα.

Σήμερα (19/4) το θέμα πήγε στο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πήρε και από εκεί την έγκριση.

Το επόμενο βήμα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει η τελική γνωμοδότηση και να συμπληρωθεί ο φάκελος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η οριστική έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου προκύπτει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αφού υπάρξει πρόταση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Μετά και από αυτά τα βήματα (για τα οποία θα χρειαστούν ορισμένοι μήνες) θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει έως τις αρχές του 2020.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης χαρακτήρισε την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ιστορική. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η σημερινή ιστορική απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρέχει θετική ψήφο στην εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο στη Τούμπα, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του “δικέφαλου” του Βορρά.

Λίγες μόνο ώρες πριν την στέψη του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδος για το 2019, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει τη δική της σφραγίδα στην υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του αστικού ιστού και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες οπαδούς του αλλά τη Θεσσαλονίκη γενικότερα. Και αυτό γιατί η πόλη μας είχε δεκαετίες να δει την υλοποίηση ενός ανάλογου έργου με πολυεπίπεδη σημασία και πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Αποτελούσε, λοιπόν, υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ως ενεργοί και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, να σταθούμε δίπλα σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία που φέρνει την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας μπροστά σε μια νέα εποχή προόδου.

Η κατασκευή του νέου γηπέδου είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί».